Nejste přihlášen/a.
Zdravím, je možné, že auto po výměně vzduchového filtru ztratilo výkon? Myslím tím, že z 210 klesla maximálka na 170.. Nešlo to vytočit na víc jak 4000 otáček. Předtim to šlo až do 4500 ot. Z 0 na 100 to ještě relativně jde ale rozjet to na 130, 140, 150 to je pomalu nadlidský výkon a blbě se na dálnici předjíždí. Měl jsem tam starý filtr, který už měl něco za sebou. Koupil jsem filtr starline z autokelly.. Říkal jsem si: je to jen filtr, nic se nemůže stát. Dokonce i hezké spracování měl. Myslíte, že je to tím? Zdá se mi, že s původním ucpaným to jezdilo lépe. Je to 1.9TDI 66kw. Jde mi o to, jestli se vyplatí koupit za 350 korun filtr bosch. Za to mam skoro 3 filtry starline. Nebo jestli je dobré koupit pratelnou vložku. Jinak pozná člověk něco výměnou naftového filtru? Měl bych ho vyměnit? Příjde mi, že nafta je čistá a že se nemá co ucpat, tudíž to žádný citelný rozdíl nebude. Nevím, kdy byl měněn naposledy, auto má najeto 246 000 km
pokud máte starý filtr, tak to prohoďte zpět a uvidíte
Mě se stalo něco jiného. Po výměně vzduchového filtru mi auto pořád skákalo do nouzového režimu a z 200 koní jsem měl 50. Chybová hláška hlásila chybu váhy vzduchu. Hodil jsem to zpátky do servisu, kde mi měnili filtr, strávili na tom asi 2 hodiny, kdy vyčistili, co se dalo a od té doby v pohodě. Asi nějaký nepořádek prolezl do váhy vzduchu.
Novým filtrem to nebude, spíše bych to viděl v tom čidle.
Ono není na škodu po vyndání původního filtru vzít vysavač a vysát filtrbox.
Já bych hádal tu váhu. Když jsem měl u BMM vydřenej potenciometr, tak to při prudkém otevření klapky zabrumilo, ale bez výkonu a mělo to i snahu střelit do sání. Prostě bez výkonu zatáhnout a rozjet.
Takže to pravděpodobně máš v nouzáku. Venku je zima a nepráší se, tak bych to otestoval na zahřátém motoru bez filtru nějakou krátkou jízdou do 1km.
Starline bych nekupoval. Ten papír může mít větší gramáž i když je dobře skládaný. Kupuj MANN nebo Filtron.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.