Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prepis a koupe auta

Od: lele odpovědí: 13 změna:

dobry den jsem prece jen zenska a moc tomu nerozumim ma otazka zni kupuji auto od zname jak mam postupovat.ona napise kupni smlouvu,pri podpisu penize to je mi jasne ale jak postupovat dal ...ona si necha velky technicak s tim zrusi na sebe pojistku i evidenci,a me da maly technicak hned pri podpisu a smim hned tedy s autem odjet i kdyz je stale zapsano na ni i pojistka a pujde to zrusit az na druhy den ...jak to funguje fakt nevim.dekuji za rady

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

Nepíšete, zda jste ze stejného bydliště, či poblíž. Ideál je dostavit se na OdbDSA obě a přeregistraci provést. Domluvíte se, zda a kdy zruší pojistku aby jste měla čas si zajistit svoji. Dostanete TP, ORV a ZK, písemná kupní smlouva není povinná. Ale musíte mít pro registraci evidenční kontrolu na STK na své jméno.
Pokud odděleně, odjedete s ORV a ZK. Na ObDSA sdělí vaše nacionále, popř. předloží KS, TP vám zašle. Pokud by na ní dřeli ORV, pak je variantou ztráta (ale může tam klidně před tím zavolat a poptat se zda na něm trvají) Zajedete na EK a pak auto přihlásíte na sebe, ZK nutná (jiný kraj, nové RZ). Pokud to stojí prodejci za to, zašlete zpět ZK (nebo pojišťovně), pojišťovna zbytek pojistného vyplatí. ZK může být i na babičku. Ale na OdbDSA je nástěnka s informacemi, i na webu slušného úřadu.

lele
hodnocení

zajima me vsak zda li hned s autem a vlastne jejim malym technicakem a jeji pojistkou muzu vlastne odjet ja a ona to na druhy den zrusi vse na sebe a ja nezavisle na ni nebot se nesejdem na urade ve stejny cas pote nahlasim na sebe.

buss

Čtěte prosím co jsem napsal od druhého odstavce, jistě že lze na cizí ORV a ZK jezdit, to by nešlo půjčovat auta, že ano.
Ať si prodejce na úřad zavolá a zeptá, zda trvají v tomto případě na předložení ORV či ne. Pokud jste z okolí, proč se nedomluvíte najednom vrzu? Vzory formulářů pro jednotlivé úkony máte na úřadě.

strygo*
hodnocení

0x

Ano vy mužete jen na kupní smlouvu,až to ona odhlásí dá vám velký TP a vy si udělátě pojištění, pak evidenční kontrolu a pak to teprve pujdete přihlásit.k přihlášení musíte mít evidenční kontrolu pojištění a velký TP

buss

Kde někteří chodí na tu ptákovinu, jet na kupní smlouvu? Pokud máte řidičák, tak jistě znáte svou povinnost co předložíte policistovi, a je v zákonu kupní smlouva? A co když nebude písemná? Teď prodáno auto v neděli, ORV dostal kupec + ZK s tím, že se mu v pondělní zašle TP a pátkem bude zrušeno pojištění, ať si zařídí vlastní. Na OdbDSA žáádný problém, záznam že ORV nepředloženo. Někteří to řeší ztrátou...

layborr*
hodnocení

0x

Pokud je to známá tak se domluvte a prodej i odhlášení udělejte v jeden den , tzn; že po podepsání kupní smlouvy spolu zajdete na MM vůz odhlásit na Vás a ihned převezmete všechny doklady (malý + velký tech. , prodejce odhlásí POV na základě kupní smlouvy ,popř kopie velk.techničáku )

doplněno 14.11.14 17:23:

To -strygo - od kdy se u nás jezdí na kupní smlouvu?Poučte mě .

doplněno 14.11.14 17:27:

I když jedete z daleka musíte mít malý techničák(žádný zákon neumožnuje jezdit na kupní smlouvu ) , prodávající při odhlášce nahlásí ztrátu a za 50 kč dostane nový - de faktum přestřihlý .

doplněno 14.11.14 17:50:

Ano ,můžete jet i na cizí pojistku - případné plnění je z ní , vůz je pojištěn a může jezdit , i když pojistku na sebe si můžete udělat ihned po prodeji ( pokud nebude původní ještě odhlášena tak případné čerpání je z té pojistky kterou uvedete při nehodě .)

strygo*
hodnocení

0x

Tak když koupíte auto někde z daleka které není odhlášené tak jak s ním asi pojedete domu?

Buďto jej koupím a dá mi ORV neboli malý techničák,pkd nedá,tak ho nekupuji!To že je z daleka není omluvou je jednoznačně stanoveno jaké doklady mít při řízení! KS tam nefiguruje,to je jen a poze doklad o vlastbictví! Proto hodnotím Strygo Vaši odpovědi jako špatné a navíc navádějící k páchání přestupků!

lele
hodnocení

a muzu tedy s autem hned odjet kdyz mi da maly technicak a jeji pojistku? nebo radeji pockat az ona to vse zrusi na sebe a ja to nasledne na sebe nahlasim.a co kdybych v aute nahodou bourala nez ona vse na sebe zrusi tudiz by pak problem mela ona ze.takze radeji pockam az ona to zrusi a ja nahlasim a teprve autem odjedu

k2

Pojistku na sebe si udelejte jeste pred koupi auta a s autem pak klidne odjedte (s vlastni zelenou kartou).

lele
hodnocení

no pani z pojistovny mi rekla ze bez velkeho technicaku mi pojistku neudela

k2

Tak jdete k jine pani. Neni zadny duvod, proc by Vam pojistku neudelali. Potrebne udaje muzete z TP vypsat (pokud je nevite z hlavy) nebo si ho okopirovat. Fyzicka pritomnost originalu TP neni k zrizeni pojistky nutna. Nebo si pojistku sjednejte on-line.

Pokud Vám dala "paní z pojištovny "takovou informaci tak je pěkně blbá a nemá tam co dělat,nebo je líná jak věš a odhání tímto kloienty a pak tam tako nemá co dělat!

Lele, PR můžete sjednat klidně v čase od 22:30 do 23:00hod. ,vypsání dejme tomu 5minut a zbytek do cca 30minut je čekání až Vám v e-mailu pošlou smlouvu a ZK . do 3 dnů potom poštou opět smlouvu a další ZK (smlouva se podepíše a jedna zůstane Vám a druhou s Vaším podpisem pošlete pojištovně!)Stačí VIN nebo jen RZ (postaru SPZ!)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]