Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Další převod odhlášeného auta

Od: qentin odpovědí: 3 změna:

Starý majitel odhlásil auto na nového majitele. Ten si to však rozmyslel, ale našel jiného zájemce o auto. Nyní chce bez procesu "mezi"přihlášení (snaha ušetřit poplatky) auto prodat další osobě. Tzn. Může bez přihlášení přepsat auto na dalšího zájemce, nebo by to měl udělat starý majitel? Případně tento postup nelze?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Můžet vozidlo prodávat bez problémů dále.

Zápis v techničáku může dělat jen osoba, zapsaná na posledním místě v techničáku. Nebo na plnou moc kdokoliv.

Od nového roku je převod jinak.

Hezký víkend.

layborr*

Napíše plnou moc na nového zájemce , zatím nemusí být úředně ověřená (příští rok už ano ) , raději zajde s novým zájemcem na úřad to dohlásit na něho - mohlo by se stát že nový majitel to na sebe nedohlásí .

hodnocení

0x

Když jsem prodával starou škodovku, tak tady v okrese existoval maník, kterej ty napůl vraky za pár korun zkupoval (3 tis. Kč např.), u něj to bylo v dílně týden, dva, on jtato auta vyspravil, vyvařil, nalakoval, no a s patřičnou provizí prodal dál (za 15 tis. Kč), aniž by to sám na sebe přepsal, ovšem sepsali jsme kupní smlouvu a taky jsem mu dal plnou moc k převodu vozidla. Potkal jsem ho následně na evidenci vozidel, kde jsem přihlašoval nové auto, byl tam s maníkem, na kterého dělali převod mé škodovky, bylo to v roce 2003, takže šlo to i beze mne jako starého majitele, avšak on měl ode mne plnou moc, zda to převádí na sebe nebo někoho jiného je asi jedno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]