Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polopřevod vozidla

Od: dagmar123 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den všem,

ráda bych tady požádala o radu. Kolega v práci nutně potřeboval auto na dojíždění do práce. Protože je to občan Slovenské republiky a neměl ještě vyřízené české doklady, nechala jsem do kupní smlouvy napsat sebe (bohužel). Pán je osoba OZP. Ihned v den koupě bozu jsem uzavřela pojistku a další den se dělala technická kontrola. Po čtrnácti dnech jsem auto papírově prodala danému pánovi - máme uzavřenou kupní smlouvu a plnou moc k převodu vozidla. Týden po tom jsem zrušila i pojistku na vůz. Když jsme dělali TK, zjistil technik, že na auto musí být zaplacená ekodaň. Ihned jsem volala do bazaru, kde mi při koupi tvrdili, že je na autě zaplacená. Pochopitelně vše popřeli. Ptala jsem se tedy na dopravním inspektorátu, jak je to s ekodaní pro OZP a bylo mi řečeno, že ji tito neplatí. Pán se tedy vydal na DI a tam ho poslali do háje, protože je slovák, takže si má jet na Slovensko. No, dopadlo to tak, že auto je vlastně pořád v polopřevodu na mě, pán platí svoji pojistku a auto užívá. Já se ale děsím toho, co mě čeká, když jsem vůz na sebe nepřehlásila do daných 8 dnů a vlastně se tím vyhnula ekodani.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

layborr*
hodnocení

0x

Nic se neděste - za nedohlášení vozu podle stávající legislativy nehrozí žádná pokuta , zatím, příští rok se musí vůz dohlásit do 31.6., pak bude vůz automaticky zrušen ,

zatím Vám jen hrozí pokuty z kamer , to budete muset vyvracet kupní smlouvou .

hodnocení

0x

Dagmar, zatím to půjde bez problému, do poloviny roku 2015. Pak vozidlo vyřadí z evidence a bude po ježdění. Nebo se musí změnit zápis v registru vozidel.

Jestliže chcete kolegovy pomoci, musí vozidlo na sebe dohlásit on, nebo vy. Se všemi náležitostmi.

Hezký víkend.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]