Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci pro přítelkyni vozidlo které je hlášeno na osobu zesnulou, kupní smlouva bude psaná od soudem stanoveného dědice. Problem je ve ztrátě velkého TP. Velké TP k provozu nepotřebuji ale potřebuji ho k sepsání pojistky a i projití STK.. Jak postupovat?.. Lze vystavit duplikát třeba mě, pokud budu mít kupní smlouvu na vozidlo s prodejcem(aktuálním majitelem) a kopii soudního rozhodnutí o dědictví. Jaké doklady je třeba s nimi sepsat aby pozustalí nebyli dále obtěžováni tímto vozidlem? Plná moc k přepsání vozidla, .. doklad o nabytí vozidla .. co dál?.. Děkuji,.. každá rada pomuže, třeba i směr kde bych došel k informaci..
jednat s úřady může jen vlastní, popřípadě zplnomocněná osoba.
S rozsudkem od soudu se dostaví majitel na evidenci, a tam vystaví opis dokladů. Převedení na další osobu je normálně jako jiný převod.
takže pro mne polopaticky : pokud mne zplnomocní dědic k tvorbě duplikátu.. ohlášce a přihlášce vozidla a sepíše kupní smlouvu, tak už je z obliga? Co je v takové plné moci potřeba? Jaký je postup? Nejdřív nechat vytvořit duplikát TP, pak na základě další plné moci odhlásit na mě na základě kupní smlouvy a pak přihlásit? Je potřeba doložit, že je vlastníkem - takže soudní rozhodnutí?
dědic Vás může písemnou plnou mocí zmocnit k tomu, aby jste na základě přeložení usnesení u dědocklém řízení nechal vystavit dulikát TP a provést odhlášku na Vás...k tomu stačí jen plná moc, usnesení s vyznačením nabytí právní moci , žádost, malý TP, vypsané - vyplněné oznámení o ztrátě velkého TP a Vás občanský průkaz...duplikát TP se vystaví za správní poplatek 100,- Kč. Vy dále budete potřebovat k registarci na sebe evidenčnní kontrolu na Vaše jméno, pojistku, doložit platnou technckou prohlídku a zaplatíte případnou eko-daň a spášvní poplatek 800,- Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.