Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyřadit auto z registru

Od: yunnart* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

mám takový problém. Dne 28.3.2014 na mě bylo odhlášeno auto xxx. Auto ovšem nevyužívám a je odstaveno ve slepé ulici. Auto jsem nepřihlásila - pojistka také není vyřízená. Jsem naprosto nevzdělaná co se aut týče. Mám udělat zpětně pojistku? Nebo auto odhlásit na někoho jiného? Nebo nechat zlikvidovat? Prosím poraďte, co s tím. Co bude pro mě nejjednosdušší..jde mi o pokuty a saknce. Děkuji Jane

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

yunnarte,

Vozidlo můžete prodat, ekologicky zlikvidovat, nebo si ho ponechat. Podle toho co se rozhodnete, tak budeme radit co dále. Od nákupu vozidla musíte mít uzavřené pojištění, páč vozidlo provozujete na pozemních komunikacích. Hrozí Vám velké sankce 50Kč za den..

doplněno 13.11.14 14:07:

Když si přečtete odpovědi ostatních, tak musíte mít zmatek.

Já Vám sdělím, co bych udělal já. Vozidlo bych předal na ekolikvidaci, nechal si vystavit protokol o likvidaci. Značky protokol techničáky bych uložil do skříně a NIKAM NECHODIL. Páč když půjdu na úřad, bude Vás to stát peníze a čas.

Když vše nechám být, tak v polovině příštího roku, novelou zákona vozidlo vyřadí...

Boj s čkp je složitý, ale věřte mi, že po zkušenostech s několika stovkami případu vím, že lze vyhrát nad čkp. Pokud se dobře bráníte.

Tak jak se zachováte?

doplněno 13.11.14 15:07:

Presne tak, jsem zmatena. Pojistovacka mi zase radi okamzite uzavrit povinne ruceni.

Osobně bych jí položil otázku, proč platit pojištění, když vozidlo neprovozuji. (samozřejmě že ho nesmíte provozovat a hned zítra ho necháte ekoligicky zlikvidovat)

A kdyz to necham v te skrini, porad ale nemam vyhrano...nebo ano? Ve skříni to necháte, páč jiného s tím zdamra neuděláte a novela si s tím poradí.

A nebude mi tam rust dalsi penale? Penále za co? za nepojištění vozidla? To musíte ustát správnou argumentací vůdči čkp.

S ekolikvidaci si jsem jista.
Pokud budu delat mrtveho brouka...vyjde to? Určitě nedělejte mrtvého brouka, musíte vždy reagovat ne čkp. Už Vám přišel dopis od čkp?

doplněno 13.11.14 16:37:

Auto je nepojizdne, zrezle a nefunkcni. Neni mozne ho provozovat. Hned zitra tedy necham auto zlikvidovat.
Dobrá tedy a čím mám argumentovat...dopis mi zatím nepřišel.
Penale za nepojisteni ano
Takze radite hlavne trpelivost a spravne argumenty

Až přijde dopis od čkp, tak si mne najdete, buď zde, nebo na emailu, skype, či ICQ. Spostu lidí si mne najde i na telefonu.

ještě jednou, ekologicky zlikvidovat, nikam nechodit, popřípadě se ozvat.

OK?

yunnart*
hodnocení

Díky, volím tu likvidaci. Páni, takže ho nechám zlikvidovat a půjdu s tím na magistrát. Obejít nějak ty sankce asi nelze, že? Slyšela jsem o čestných prohlášeních, že se auto nevyužívalo...?

asd*

Nepojištěné období do likvidace - strčte ho do garáže nebo na soukromou zahradu za plot, vyfoťte. Až se ozve ČKP, tak fotku přiložíte k prohlášení že nebylo provozováno. Pokud nebude důkaz že nestálo tam, ale na ulici, tak vám to projde.

PS: Podvést podvodníka není zločin...

yunnart*
hodnocení

Díky moc za radu :))

yunnart*
Presne tak, jsem zmatena. Pojistovacka mi zase radi okamzite uzavrit povinne ruceni. A kdyz to necham v te skrini, porad ale nemam vyhrano...nebo ano? A nebude mi tam rust dalsi penale? S ekolikvidaci si jsem jista.
Pokud budu delat mrtveho brouka...vyjde to?
Diky moc
yunnart*
Auto je nepojizdne, zrezle a nefunkcni. Neni mozne ho provozovat. Hned zitra tedy necham auto zlikvidovat.
Dobrá tedy a čím mám argumentovat...dopis mi zatím nepřišel.
Penale za nepojisteni ano
Takze radite hlavne trpelivost a spravne argumenty. :)
yunnart*
hodnocení

Ok :) Jsem Vám velmi vděčná :)

tex*
hodnocení

3x

Jestli chcete auto zlikvidovat postupujte takto:

-auto odvezte(nebo nechte odvézt) do sběrny, která Vám vystaví doklad o převzetí autovraku.

-vemte tech.průkaz, osvědčení(malý tech.průkaz), registrační značky a potvrzení o převzetí autovraku a běžte na úřad

-zde chtějte auto trvale vyřadit

-nejdříve se auto přihlásí a následně vyřadí, nepotřebujete protokol o ev.kontrole ani zelenou kartu

-po trvalém vyřazení dostanete zpět tech.průkaz s přísl.zápisem ( pak se zastavíte na pojišťovně)

Platit budete 800.- --- EKO poplatek se nevybírá

Povinna platit pojištění jste od datumu, kdy je na Vás vozidlo převedeno (pokud není na kupní sml. datum dřívější) a neveřte tomu, že by stačilo doložit fotku s autem v garáži nebo na zahradě). Počítejte s tím, že ČKP se ozve, a bude chtít peníze za dobu od kdy bylo auto na Vás odhlášeno do doby vyřazení. Jedině, že by bylo auto nějakým zázrakem pojištěno, ale to rozhodně nebude.JEDNEJTE RYCHLE a neprodlužujte dobu než auto vyřadíte.

Tex

Texi možná máte jiné zkušenosti díky špatné argumentaci,žel ale nemáte pravdu najděte si kdy musíte ze zákona platit PR!Píšete od data kdy je převedeno ,dá se polemizovat,ale v podstatě je to tak,že musím platit pokud hodlám provozovat!Pkd ho strčím do garáže,na zahradu,Nemusím platit neboť neprovozuji! A věřte tomu,že pkd použijete správnou argumentaci,fotku polorozebraného auta či vraku v garáži ,že to bude stačit! A ne že ne! Je to jen o správné argumentaci!

Osobní skušenost,proto doporučuji řídit se radami pana Milana !

yunnart*
hodnocení

Yes ! Díky moc :). Jsem ráda, že se to dá tedy vyřešit i bez šílených pokut.
tex*

diesel:

budu rád, když to bude tak jak říkáte. Ovšem realita je taková, že ČKP zasílá seznamy pojištěných aut na MD a zde se srovnávají PROVOZOVANÁ auta se seznamy ČKP. Ty auta, které jsou na seznamech MD a nejsou na seznamech ČKP jsou nepojištěná a pak začíná ČKP "úřadovat". Problém je asi v tom, že ČKP považuje za PROVOZOVANÉ vozidlo (tedy s nutností pojištění) takové auto, které má v registru sil.vozidel statut PROVOZOVÁNO (bez ohledu, zda je možné fyzicky autem jezdit). Uznávám, že máte pravdu v tom, že je možné "umlátit" ČKP argumenty - ale někdo prostě nemá nervy na to, aby se s ČKP hádal a taky komunikace s nimi je složitá.

Tex

tex, kde máte důkaz, že je to takto:

Ovšem realita je taková, že ČKP zasílá seznamy pojištěných aut na MD a zde se srovnávají PROVOZOVANÁ auta se seznamy ČKP. Ty auta, které jsou na seznamech MD a nejsou na seznamech ČKP jsou nepojištěná a pak začíná ČKP "úřadovat".
Takto to určitě nefunguje..máte špetné info.

Problém je asi v tom, že ČKP považuje za PROVOZOVANÉ vozidlo
Toto již dávno taky tak není...páč ústavní soud rozhodl jinak...

Navíc mám v poči desítky případů, kdy čkp ukončila případy z důvodu neprovozování..

tex*

milancukrar:

spolupráce ČKP a MD je uvedena v §15 z.č.168/1999Sb.

Tex

k2
hodnocení

1x

1. Zpetne Vam nikdo nic nepojisti
2. Rozhodnuti, zda auto prodat (tedy na nekoho odhlasit), nebo nechat zlikvidovat musite udelat sama.

albatros498022*
hodnocení

1x

Likvidace a vyřazení.

buss
hodnocení

1x

Pojistit, přihlašte, jezděte, zlikvidujte, či prodejte dá, i za stávajícího stavu. O využívání není řeč. Co s tím jste se měla starat ihned, odmítnout odhlášení na sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]