Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna trojúhelníkového skla u zadních dveří

Od: vladass odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, prosím Vás o radu, zda je možná výměna trojůhelníkového skla u zadních dveří felicie doma svépomocí. Případně, zdalli ano, kdo tomu rozumí popsal by mi prosím, jak na to?

Děkuji.

P.S. Kolik zhruba může ten trojůhelníček skla stát?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stanley110*
hodnocení

0x

Zdravím,po stažení okna najdete v rámu dveří šroubek,kterým je přidělán mazisloupek.a po sundání tapecu najdete druhý. Není nic pracnýh.Na vrakovišti ho seženete za pár zlaťáků,nebo se dá vyříznout z 4mm plexiskla,ale na stk by si toho asi všimli.

gumidek*

...nebo se dá vyříznout z 4mm plexiskla...

to snad né :-D. Vrakoviště je jistota. Jednak má sklo atest a jednka, jak do toho plexi bude prát slunce...nebo se snadno poškrábe. Origo je bez debat :)

vladass
hodnocení

0x

Dobře, asi se mi pánové ted vysmějete, ale poradíte mi prosim vás, jak sundat ten tapec ze dveří abych se dostal k těm dvoum šroubkům a mohl sundat sloupek? abych to neurval, nebo nezlomil? Páčit šroubovákem, vycvakne se? Nebo jinak?

gumidek*

Nejprve madlo a kličku. Pod krytkou, kterou vycvakneš nožíkem je křížový šroubek na PH2 šroubovák (silnější křižák).

Pak odloupni krytku madla a nahoře a dole bude po jednom šroubku opět (dva šroubky na křižák).

Pak koukni po obvodu tapecu, zda nejsou šroubky tak, jak jsou na předním tapecu předních dveří (zadní tapec si totiž nepamatuju).

Vespodu předpokládám zahakovací držáky (ty nech a nijak nepač). Dále drží tapec nacvakávací příchytky a pokud už po obvodu nejsou šroubky a madlo s kličkou je demontováno, tak stačí zabrat. :)

Igelit neroztrhej. Je to parozábrana a zároveń nepropuští déšť a vodu (vlhkost) do vozu. Opatrně igelit odhrň z krajů.

doplněno 11.11.14 11:15:

autoopravy.eu/...

Ještě je tam viz fotka 5 jeden šroubek pod tvarovou výplní (Favorit to nemá).

vladass
hodnocení

0x

Připadám si hloupě, ale nejde mi demontovat klička stahování oken ... Poradíte mi ještě prosím, doufám, že už naposled, pak , že už to zvládnu .

gumidek*

Nožíkem odpač krytku a vyšroubuj ten šroubek.Pak kličku z toho tisícihranu stáhni. Prostě to prsty podeber v místě kolem toho šroubku, který jsi demontoval a tahje jen a jen k sobě v ose šroubu (prostě k sobě rovně).

doplněno 13.11.14 14:28:

;)

Výměna trojúhelníkového skla u zadních dveří

vladass
hodnocení

0x

Děkuji mnohokrát Gumídku. Cením si toho, že je tady člověk, jako vy, který má bohaté zkušenosti a hlavně s ochotou pomůže a podrobně vysvětlí laikovy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]