Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. V červenci jsem šel do pojištovny kde mi zdelila že mi pojistka na auto zanikla v cervnu. Tudíš jsem okamžitě sjednal nové.Samozřejmě mi zdělila že za nezaplacené období po mě budeš chtit Kancelář pojistitelů úhradu za nepojištěné období. Ale celou zimu jsem s autem nejezdil bylo na parkovišti, mělo píchlé gumy vybitou baterku a mnoho dalších věcí.Nakonec jsem ho v září prodal nepojízdné kolegovy který si ho zpravil a já pojistku zrušil. Chci se zeptat zda to jde nějak obejít abych nemusel platit. Někde jsem četl že pokud auto je nepojízdné tak se to zaplatit nemusí.Stačí jen nějaké čestné prohlášení.
Díky za odpověď
Filipe, souhlasím s asd, páč na parkovišti je vozidlo provozované.
Pokud ale budete tvrdit něco jiného, lze se čkp vyhnout.
Už jste dostal dopis?
doplněno 10.11.14 19:27:Jako že byste jim lhal?
To se musíte sám rozhodnout a zvolit co je správné. Já jen vím z velké zkušenosti, že lze úspěšně bojovat s čkp.
No dopis uz jsem dostal i se složenkou. Takže kdybych tvrdil že bylo v garáži ta je možno se tomu vyhnou tedy? garáž má sice otec ale to už by nezjistili že tam to auto nebylo. ...Ještě by mě zajimalo. Jak to mám napsat jestli teda nějak do toho formuláře co k tomu je přidělený nebo samostatný list s čestným prohlášením.
Jak ti mohla zaniknout pojistka?Inak pokud nemaš povinne ručeni a auto nemaš v depozitu,tak to nejspiš budeš muset zaplatit.Nikoho nezajima jestli s autem jezdiš neboho maš zaparkovane v garaži,pokud je přihlašene v registru tak musi mit povinne ručeni.
kamen, mýlíte se, třeba jen z neznalosti.
"pokud je přihlašene v registru tak musi mit povinne ručeni" stačí si přečíst zákon 168/1999, §1, ods.2.
doplněno 10.11.14 21:04:kamen, omlouvám se, ale i z doplnění je vidět, že o tomto problému moc nevíte..
Tak to jsem vubec netušil že to ide obejit ale nemuže nahodou Uřad trvale vyřadit vozidlo z evidence?
doplněno 10.11.14 20:37:A za dalši nejde mi dohromady jak mohlo zaniknout povinne ručeni?Pokud vim,tak většinou zanika jen v připadě umrti
V tom připadě když ti zanikne povinne ručeni a do 14 dnu ho neobnoviš, tak ti může uřad trvale vyřadit vozidlo z evidence :D
doplněno 10.11.14 21:59:A muže se stat že ti to zamitnout a ty se mužeš samodřejmě odvolat a pak to muže doji k soudu a tam už to neni žadna sranda a nastavaji ještě větši problemy a zaleži na vas jestli vam to za to stoji za to inak sou připady kdy to uznali ale i naopak neuznali v připaďe že by auto bylo oprvdu v garaži nebo na zahradě,tak se odvolam ale v připadě že tak nebylo tak bych to zvažil zda to ma cenu riskovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.