Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,měl jsem autonehodu,nebyla to naše chyba a pojišťovna nám vyplatila 83 000,ale když si budu chtít koupit stejné auto ve stejném stavu tak mně bude stát okolo 110000 a ještě k tomu jsem investoval do auta na jaře 20000 (nový rozvoďák,brzdy,svíčka atd.).Odvolal jsem se,ale řekli,že investice nenavyšuje cenu a že rozhodli správně.
nevím co mám teď dělat.Prosím o radu.Jde s tím něco dělat a nebo je možnost žádat rozdíl po viníkovi nehody.Děkuji za radu.
Romane, jednoduchá rada, ale ta se Vám asi nebude líbit.
Pokud se nedohodnete s pojištovnou o výši škody, musíte se obrátit na znalce, nejlépe soudního, aby Vám on udělal posudek. Ten pak pošlete pojištovně, aby ještě přehodnotila výši plnění. Poté se musíte obrátit na soud, aby dal za pravdu Vám, nikoliv pojišťovně.
Určitě nemůžete jít po viníkovi nehody, aby Vám doplatil rozdíl. Od toho je přeci pojištěn.
doplněno 10.11.14 16:43:skoro opět souhlasím s asd, jen trošku jinak
Pojišťovny jsou mrchy podnikatelé a snaží se plnění snížit jak to jen jde, kdo se nebrání nebo se brání špatně, toho odrbou, jako to uděláte vy, když budete vlastnit pojištovnu.
Nesouhlasit s plněním, znaleckým posudkem doložit že cena byla vyšší než zaplatili. Pozor, pokud vám totálka zůstane, tak se odečítá zbytková hodnota a o tu se plnění snižuje.
Pojišťovny jsou mrchy a snaží se plnění snížit jak to jen jde, kdo se nebrání nebo se brání špatně, toho odrbou. Investice cenu navyšuje.
Rozdíl po viníkovi - chtít můžete cokoli, ale on od toho má pojištění.
Byla to totálka,pojišťovna kooperativa má na to likvidátora který odhadl cenu.cena je počítaná podle ,roku a typu,ale nejhoršího vraku na internetu.my jsme ho našli a to auto mělo najeto 200000 najeto a bylo ještě drobet nabourané.
Spočítali částku 83 000 dohromady.Odvolal jsem se,že nesouhlasím s touto částkou a oni reagovali,že auto bylo bourané už v Rakousku původním majitelem a že investice na autě nenavyšuje cenu auta a že je to v pořádku.A tím jsem skončil.
Takže jí si nejspíš budu muset přidat 30000 kč,abych si koupil ve stejné kvalitě stejné auto
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.