Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Občasné zastavení při jízdě

Od: cesmina* odpovědí: 10 změna:

Mám takový problém trvající již nějakou dobu.Během jízdy na trojku se mi stává ,že auto začne zastavovat i při sešlápnutém plynu .Čím víc přidám plyn tím jede pomaleji .Někdy to jenom cuká ,ale poslední dobou i zastaví na místě.A opravdu mám nohu na plynu ane na brzdě.Neporadíte mi prosím čím by to mohlo být? Děkuji za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jonny*
hodnocení

0x

Postupně se sníží otáčky a pak to "chcípne"? a když se přeadí na jiné rychlosti tak to jede vpořádku? Uto je na benzin nebo naftu?:) ... nebo plyn?:)

cesmina*
hodnocení

Na benzín,který jsem zkoušela kupovat i jinde než běžně,ale žádná změna se nekonala.Jinak to zastaví při plné rychlosti ..Třeba jedu 45 km/h ve vesnici a najednou stojím.To zastavení bylo zatím jenom při trojce ,ale pocukávání i při dvojce.Auto je 1,1 peugeot 206 .

jonny*

Jakože stálé otáčky a bez varování to zhasne? Žádné pozvolné strácení otáček? Myslím že jsem se s něčím takovým setkal a bylo to šoupátko volnoběhu nebo jak se ta potvora jmenuje, ale nevím jestli to může být i v tomto případě :/

asd*
hodnocení

0x

Zapalování, pedál plynu, čerpadlo, klapka, váha vzduchu, čidlo otáček kliky... Může to být spousta věcí a chce to postupovat od jednoduchých ke složitým.

cesmina*
hodnocení

Ještě doplním ,že v servisu jsem každou chvíli a nic nezjistila ani diagnostika.Mám z toho strach taky proto, že se blíží zima a s ní sníh ...

asd*

Tak vyměnit servis.

jmhad*
hodnocení

0x

Když to dělá jen jedna rychlost,pak bych to nehledal v motoru,ale dál za ním. Od převodovky až po brzdu. Já jsem se s něčím podobným kdysi setkal a byly to brzdy,resp. trochu vzduchu v brzdovém systému.Zejména při jízdě po městě,kdy se párkrát zabrzdilo,vzduch se ohřál,zvětšil objem,zablokoval kola a trojka či čtyřka to nezvládla.Ale to by měl zkušenější řidič poznat,jestli "chípne" motor a auto se pohybuje nebo jestli se auto zastaví a tím chcípne motor. To je má zkušenost od stolu

novada*

Co třeba brzdový pedál? Spínaní světel, když jedete a sjíždíte kopec, tak při zmáčknutí brzdy se odpojí přívod paliva. To samé, jako když jedete po rovině, zařazenou rychlost a levou nohou jemně zmáčknete brzdu - stačí jen aby se rozsvítily světla brzdový. Auto by mělo přestat jet a nebude reagovat na plyn, do té doby, než zase povolíte brzdu :)

hujer123*
hodnocení

0x

Kouknul bych na palivový filtr a zkontroloval, jestli není vysypaný katalyzátor a jím ucpaný výfuk.

cesmina*
hodnocení

Díky všem za odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]