Nejste přihlášen/a.
Mám takový problém trvající již nějakou dobu.Během jízdy na trojku se mi stává ,že auto začne zastavovat i při sešlápnutém plynu .Čím víc přidám plyn tím jede pomaleji .Někdy to jenom cuká ,ale poslední dobou i zastaví na místě.A opravdu mám nohu na plynu ane na brzdě.Neporadíte mi prosím čím by to mohlo být? Děkuji za rady.
Na benzín,který jsem zkoušela kupovat i jinde než běžně,ale žádná změna se nekonala.Jinak to zastaví při plné rychlosti ..Třeba jedu 45 km/h ve vesnici a najednou stojím.To zastavení bylo zatím jenom při trojce ,ale pocukávání i při dvojce.Auto je 1,1 peugeot 206 .
Když to dělá jen jedna rychlost,pak bych to nehledal v motoru,ale dál za ním. Od převodovky až po brzdu. Já jsem se s něčím podobným kdysi setkal a byly to brzdy,resp. trochu vzduchu v brzdovém systému.Zejména při jízdě po městě,kdy se párkrát zabrzdilo,vzduch se ohřál,zvětšil objem,zablokoval kola a trojka či čtyřka to nezvládla.Ale to by měl zkušenější řidič poznat,jestli "chípne" motor a auto se pohybuje nebo jestli se auto zastaví a tím chcípne motor. To je má zkušenost od stolu
Co třeba brzdový pedál? Spínaní světel, když jedete a sjíždíte kopec, tak při zmáčknutí brzdy se odpojí přívod paliva. To samé, jako když jedete po rovině, zařazenou rychlost a levou nohou jemně zmáčknete brzdu - stačí jen aby se rozsvítily světla brzdový. Auto by mělo přestat jet a nebude reagovat na plyn, do té doby, než zase povolíte brzdu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.