Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jezdím ve svém golfu sám. Jel jsem ve třech lidech - 130 vzadu + 90vzadu + já 80 na místě řidiče. No a když jsem najel do díry nebo to zhouplo, tak mi škrtaly zadní gumy o podběh, přední náprava skřípala. Je to unavenýma tlumičema? 245000 km najeto.
Spíše unavenýma pružinama. Pokud to byly běžné nerovnosti, tak by to při tomto zatížení určitě na dorazy jít nemělo.
Takže bych to viděl na nové pružiny, s tím by asi bylo vhodné vyměnit i ty tlumiče, pokud nebyly v nedávné době měněny.
Ty jsou po smrti, levý zadní je vyteklý... zbytek nějaký pofiderní. Zrovna včera jsem jel po dálnici v noci a nikde nikdo, tak jsem na to trošku šlápl a přišla zatáčka a málem sem zůstal viset ve svodidlech jak jsem vyskákal - ještě teď mě z toho mrazí :D . Dá se sehnat komplet tlumič? Co jsem tak koukal tak je to strašně drahý, rozumná je meyle za 850 kus, ale bez pružiny a středů, co daleko převýší cenu tlumiče. Takže to dohromady vyjde na ohromný balík. Je to 1.9TDI 1998, kdyby mi někdo poradil, z čeho ten tlumič složit aby to vyšlo na rozumné peníze a nebyl to aušus, tak budu jedinně rád děkuji
To škrtání je hlavně těma gumama = 1. dát to co tam patří.
pak 2. nový tlumiče - pokud to nechceš hned prodat tak nehledej nejlevnější šrot nebo něco z vrakáče.
a za 3. nový pružiny, to ale nebude tak zásadní rozdíl. (Pérování má doraz, ani s unavenou nebo prasklou pružinou by guma o podběh škrtat neměla!)
Mě to příjde už strašně měkký ten podvozek, jakoby byly pružiny unavenné. Jinak tam chci dát něco dobrého, žadnou čínu
Zdravím, pokud chcete měnit tlumiče či pružiny, tak vždycky v páru! Dobré jsou Kayaba či Sachs (je více výrobných řad), nebo pokud je nebojíte a máte peníze, tak klidně Koni. Průžiny kupte klidně taky Sachs, je lepší mít sériové, než mít nějaké řezané bastly.
Ano, budu měnit v páru. Přeci jen už ty pružiny mají věk. Nedivil bych se kdyby to bylo původní. Chtěl bych seriové, žádně snížené nebo tak. Jen mě mrzí, že se to neprodává jako set, co koupim a přemontuju a nazdar. Takle musim sehnat tlumič, zvolit pružinu, zvolit ty manžety a dorazy nebo co to je, lůžko nové . Kdyby to bylo za jednotnou cenu prostě vše v jednom tak mi to je milejší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.