Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta a následný depozit

Od: mikes* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chtěl bych koupit auto, ale je v horší stavu, chtěl bych se do něj pře zimu pustit a trochu ho vyspravit. Chtěl bych hned při koupi vozidla, aby ještě majitel dal vozidlo do depozitu. A já na jaře, po dokončení opravu vozidlo jen z depozitu vyzvedl a přihlásil na sebe. Jde to tak? Co k tomu budu potřebovat? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mikeši, majitel vozidlo uloží do depozita, pak teprve převede vozidlo na Vás.

Opačně to nepůjde. Vy po 1.1.2015 do 18 měsíců musíte vozidlo zprovoznit, nebo se ozvat úřadům..

K dokončení změny vlastníka, musíte absolvovat evidenční kontrlou, tu musíte udělat do 1.7.2015

doplněno 24.11.14 16:14:

Pardálku,

Takže já jako majitel půjdu dát značky do depozitu, pak dojdu na dopravku registr vozidel a auto odhlásím na budoucího majitele? Potom mu mohu zaslat TP a ten pak půjde na dopravku, registr vozidel dle svého bydliště, kde auto dohlásí na sebe a tím i vyzvedne auto z depozitu?

Aby mohl vyzvednout značky z depozitu, dohlásit vozidlo na sebe, musí mít platnou TK, evidenční kontrolu a pojištění vozidla.

Stačí takto?

doplněno 24.11.14 16:32:

Pardálku, proč to dáte do depozita?

pardalek

Zdravím, měl bych dotaz k této otázce. Takže já jako majitel půjdu dát značky do depozitu, pak dojdu na dopravku a auto odhlásím na budoucího majitele? Potom mu mohu zaslat TP a ten pak půjde na dopravku, kde auto dohlásí na sebe a tím i vyzvedne auto z depozitu? Děkuji

hodnocení

0x

Pokud to má na jaře 2015 fungovat, pak bych neřešil.. prostě oni převedou na vás v TP /polopřevod/, na sebe to přihlásíte až na jaře... jenom musíte zaplatit povinné ručení...

Srovnejte náklady - Do depozita za poplatek, cesta tam 2x (i vyzvednout), může se to pozdní přihlášení na vaši osobu vyplatit? Samozřejmě, že povinné ručení musíte mít uzavřeno ihned po koupi vozu...

pardalek

toto jsem nepochopil. Proč bych měl platit pojistku při koupi vozidla? Tím pádem bych nemusel vozidlo do depozitu dávat, né? Dávám ho tam přeci právě kvůli tomu, abych za vozidlo pojistku nemusel platit.
Takže spíš prodám vozidlo, půjdu dát vozidlo do depozitu, odhlásím na budoucího majitele, zruším pojistku, odešlu mu papíry, majitel po nějakém čase vezme papíry, dojde si na evidenčku, uzavřít pojistku a auto dohlásit, né?

Takže spíš prodám vozidlo, půjdu dát vozidlo do depozitu, odhlásím na budoucího majitele, zruším pojistku, odešlu mu papíry, majitel po nějakém čase vezme papíry, dojde si na evidenčku, uzavřít pojistku a auto dohlásit, né?

Pak nechápu opět, proč to budete dávat do depozita..

doplněno 25.11.14 08:25:

V případě, že nechce provozovat nový majitel vozidlo, tak ano, dejte do depozita.

pardalek

V případě, že budoucí majitel nebude chtít auto ihned provozovat.

buss

A co je vám po budoucím majiteli? Prodejte a ať si s tím dělá co on ráčí.

zolda
hodnocení

0x

taky bych měl dotaz k tomu problému kupoval jsem takto auto někdy z jara, původní majitel dával auto do depozitáře protože jsem na něm dělal GO. je možné že už auto vlastně neexistuje? že bylo zrušeno? díky

Zolda, to by ho musel někdo zrušit. Ale pokud je v depozitu, nejde zrušit, jedině vyndat z depozita a v jednom tahu i zrušit na základě ekologické likvidace.

Jak je to dlouho? Máte techničák?

zolda

nejsem si uplne jist ale myslim ze jsem auto dovezl na podvalu začátkem dubna. techničák samozřejmě mám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]