Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Menší nehoda

Od: cbl odpovědí: 16 změna:

Zdravim,mam dotaz pučil sem známýmu auto a on při couvání narazil do nějaký boudy,nevim jestli se sní něco stalo,byla plechová takže možná promáčklá,každopádně na autě nic nebylo tak jel známý dál,udajně ho ale viděl nějaký chlápek co tam byl,pokud si opsal SPZ můžu mít s toho nějaký problémy když bylo auto moje?Díky za rady.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nevím,ale neřešil bych nic,teda dokud by nepřišlo předvolání od PČR či něco začala řešit pojištovna-auto nebylo v době vrácení poškozené ,tudíž jsem neměl co řešit, auto bylo zapůjčené panu XY !

cbl
hodnocení

Dobře a když mě policie vyzve a já odmítnu říct jméno řidiče?

Záleží co jim doslovně řeknete. Příklad, sdělíte jim, že nevíte kdo řídil a máte problém.

Ale zatím stahujete kalhoty před rěkou, která ani nezačala pramenit.

Pokud se policie ozve, požádá Vás nejdříve o vysvětlení. Určitě Vás nemůže oslovit pojištovna, že máte zaviněnou nehodu..

doplněno 09.11.14 21:07:

do týdne..

doplněno 10.11.14 16:50:

stále nevěříte?

12bodu.cz/...

doplněno 10.11.14 19:45:

Dobrý den,čemu bych konkrétně neměl věřit?

...že Vám zde radíme dobře...

cbl
hodnocení

A za jak dlouho se tak může policie ozvat?

doplněno 09.11.14 21:49:

A jak se popřípadě ozvou?Písemně?

doplněno 10.11.14 20:01:

Věřim že mi radíte dobře,na odkazu který jste přidal se ptal ten známý.Samozřejmě sem rád za každou radu,nikdy sem takový problem řešit nemusel,tak sem rád když mi někdo poradí co a jak.

cbl
hodnocení

Dobrý den,čemu bych konkrétně neměl věřit?

buss
hodnocení

0x

Já bych aspoň vystoupil a podíval se co jsem způsobil. Pokud to chlápek oznámil, půjde se přece po RZ. Řidiče přece nikdo neznal, logicky.

cbl
hodnocení

No on vystoupil zkontroloval auto a tu boudu,byla ale tma tak neví jestli byla ta bouda odřená.Ok a kdyby to teda oznámil tak jak to mam řešit já?

janap*

Budete to muset řešit protože jde o vaše auto. Ale to automaticky neznamená, že z Vašeho pojistky by škoda musela být hrazena. Můžete se s poškozeným dohodnout jinak. Například, že škodu zaplatí ten Váš známý rovnou a nebo ze své pojistky (pojistky na blbost). Pokud dostanete výzvu od pojišťovny, tak začnetě řešit a vyptejte se na pojišťovně co a jak...

cbl
hodnocení

A to dostanu tedy dopis od pojištovny nebo mě kontaktuje policie?

janap*

Pokud bude nahlášeno polici, policie bude muset řešit a policie určitě vyzve Vás jako vlastníka vozu (jste zapsaný v tech. průkazu jako vlastník vozu, že?). Pokud by si dotyčný zjistil u jaké jste pojišťovny a oznámil by pojišťovně pojistnou událost tak Vás bude kontaktovat pojišťovna. Vy sám nic pojišťovně ani policii nehlaste, když nevíte o tom, že by se stala nějaká škoda - říkáte, že auto poškozeno není. Tak čekejte, co se bude dít.

cbl
hodnocení

Dobře díky,a policie mě vyzve taky písemně že?Jsem často procovně mimo své bydliště tak mi jde o to aby mě popřípadě někdo zastihl.

meda45*

Pojistku tzv. na blbost nelze v tomto případě uplatnit.

janap*
hodnocení

0x

Myslím, že ano. Povinné pojištění vozidel je pojištění za škodu způsobenou provozem motorového vozidla i když zrovna neřídí majitel vozidla. Podle SPZ se dá najít u jaké pojišťovny je vozidlo pojištěno. Pokud dopravdu došlo k nějaké škodě na majetku, tak by to měl řešit ten Váš známý, třeba má pojistku na způsobenou škodu, říká se tomu pojistka na blbost.

vklus
hodnocení

0x

Odpovědi na virtu se ti nelíbili?

cbl
hodnocení

Tak zkoušim se poptávat všude,rád bych věděl co a jak

dusger*
hodnocení

0x

Buď v klidu. Neznám nikoho, kdo by si četl čísla aut. Pokud ten chlápek nebyl školený "četník", pak jen sledoval nehodu a možná ví barvu a typ vozu, ale téměř jistě nečetl SPZ či RZ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]