Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, příští týden mě čeká STK a emise. Zajímalo by mě, jestli projdu, když mám vše ok, jenom rezerva je sjetá... Předem díky za odpověď...
Také si myslím, že v dnešní době se nad sjetou rezervou nikdo nepozastaví, ale pro svůj osobní klid bych investoval dvě až pět stovek a na nějakém bazaru, či vrakovišti koupil lepší pneu a dal ji na rezervu.
To není pravda, pokud zjistí, že nemáš trojúhelník, platnou lekarničku atd., pak ti STK nedají. Je to osobní zkušenost, neznám ale všechny zákony a normy jako Buss. Jiná věc je, zda technici na stanici tak podrobné prohlídky dělají.
Stirečku-pkd chybí povinná ,neprojdeš na STK,teda pkd ji nebude dělat od stolu!Jeden z úkonu při periodické kontrole je i kontrola povinného vybavení!v odkazu (jeden z mnoha!) co se kontroluje : stknepomucka.cz/...
Kdo má kontrolovat před cestou do zahraničí? To před kař´ždou jako na STK?Každý řidič je POVINEN pravidelně kontrolovat stav svého auta!Takž každý řidič snad ví zda má či nemá vestu a hasičák! Jinak před cestou do zahraničí nemusí být hsičák!Neni to povinná výbava!
doplněno 09.11.14 16:27:Možná že je povinný ale jen pro vozidla registrovaná v místě!Proto platí Vídeňská úmluva z roku 1968? kde je stanoveno,že platí NÁRODNÍ povinná výbava,jinýmui slovy-povinná výbava se určuje dle místa registrace = vůz registrovaný v ČR při jízdě v Polsku NEMUSÍ mít RHP,naopakvůz registrovaný v Polsku musí mít RHP i v ČR!
(RHP=ruční hasicí přístroj!)
doplněno 09.11.14 16:33:Jj to je právě náš národní sport-podvádět,podvádět a ještě podvádět! a opět další cz sport dle hesla: Poturčenec horší turka. Co není psáno neexistuje. např měl jse "D"TP kde byl určitý rozměr pneu, asi 8alternativ,a přesto,že to byl TP od mého auta,nešlo to tam dle původního dopsat ani jeden rozměr.Jinak pkd jsou klasické není problém měnit ale novách kde je díky ekologii a dlaším hejno kurvítek se měni v servisu a pak je to jen a jen buzerace,jedině s klacky vyhnat naše zodpovědné zákonodárce ...
Jinak o vestě se tu psalo-důkladně to vysvětlil ASD-žlutozelená pkd má danou homologaci tak se může použít i v "A",bez obav!
Rezerva má mít hloubku dezénu minimálně 1,6mm. Otázka však zní "Zajímalo by mě, jestli projdu" na to by Vám někteří zdejší rádcové určitě napsali něco ve smyslu "jistě že projdete, oni to nejspíš nebudou kontrolovat"...
Rezervu maji technici na STK na háku. Vozim v autě píchlou rezervu třetim rokem. Mam ji ve voze jenom proto, protože tam bejt musí pač je součástí deformační zóny. Jinak vozim taky opravný sprej kdyby náhodou.
Až píchneš tak si poděkuj. Píchnul jsem zatim třikrát (každých ca 200t km), pokaždý by mi opravný sprej byl na prd = bez rezervy bych stál u silnice jak trotl a škemral o půjčení rezervy nebo volal odtahovku...
Sjetá rezerva - projít bys neměl, ale vzorek na rezervě se kontroluje jen vyjímečně = nejspíš projdeš. Když ne, tak opakovaná TK.
Ahoj. Co si kdo vozí v kufru za rezervu, je každýho věc. Že to může být v některých okamžicích dost špatně, je určitě mnohým jasné. Ale, myslet si, že píchlá rezerva, je dostatečná součást deformačních zón? To je opravdu hodně krátkozraké. Možná až hloupé. Když se chce někomu čekat na nasmlouvané služby, nebo nějak lepit díry nezalepitelné? To už je každého jeho rozhodnutí.
doplněno 09.11.14 17:01:Vozím si v autě několik věcí, jak si navíc. Proto, že je tam chci mít. A třeba ani né tak pro mě, ale co kdyby bylo něco z toho potřeba v provozu. Ty věci, ani nejsou zas tak nějak drahé, abych je nemohl mít v autě po ruce.
Pkd technika napadne a bude ji chtít vidět tak asi neprojdete!ALE-zatím co jsem kdy absolvoval STK-nikdy ji fyzicky neviděli,respektive že tam je ano ale na vzorek není vidět.Stejně tak i ostatní povinnou výbavu která je připravena vždy v kufru.Jediné nepřipravuji poklice-jsou pod kolovými šroubu a tudíž je nesundavám!
Noo, máme na to normu, zda STkáčovi postačí že tam rezerva je, nebo se bude dívat na vzorek je v nebesích. Takže se řiďte vyhláškou. Postačilo zatím že ji viděl, že viděl lékárničku, nějaké žárovky, zopár pojistek, zda funkční nezjišťoval ... Poctivec chtěl opěrku hlavy ..., nepostřehl popraskané sklo zrcátka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.