Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký olej do feldy?

Od: fik odpovědí: 9 změna:

Mám feldu 1,3 MPi (klima,ABS) a přemýšlým jaký olej tam nalít,dlouhá léta úspěšně používám Mogul 10W-40 extreme a je to bez problému,motor i po 380 tis km jede jako novej

Všiml jsem si že paramo,stejná společnost co vyrábí mogul dělá i trysk 10W-40 speed,co jsem se díval všechny normy má stejné jako ten mogul ale je o něco levnější

Myslíte že by to byla dobrá volba,nebo mám zůstat u mogulu či existuje ještě něco kvalitnějšího?. Motor už má něco najeto a chci aby mi ještě pár set tisíc odjezdil(zajímavé je že i po takové dávce nikdy nemusím olej dolévat a na motor jsem nemusel kromě rozvodů sáhnout)

Díky moc za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

2x

Někde jsem se dočetl, že 15W40 dělá Paramo svůj a 10W40 jen přelévají ze sudů a dávají do svých obalů. Co je na tom pravdy těžko říct.

Leju Shell 10W40 za cca 500 a olejový filtr jedině MANN (bílý).

Jestli dám 90kč za AQ či VIKA (což nedám, protože jsou to šmejdy jak hrom), tak raději 160 za MANN v Kelly

Pár filtrů jsem kuchal a fakt je to šmejd oproti MANNu

fik
hodnocení

Filtr beru originál ve škodovce,myslím že je to taky mann,ty levný mají hlavně často netěsný zpětný ventily a nedrží olej,motor pak musí při každém startu po delší době olej úplně znova natahovat

gumidek*

Jo přesně. Olej dlouho natahuje a motor vrní chvíli nasucho. Dost často se i rychleji zanesou a obtokový ventil pouští nefiltrovaný olej do kanálu. MANN má velkou plochu lamelek. Filtr s logy Škoda,VW,Audi,SEAT je taky dobrý (srovnatelný).

fik
hodnocení

Co jsem slyšel,nevím jestli je to pravda tak ten originál je jen přebarvený mann. A co myslíš,ty jsi takový znalejší ve škodovkách,je mezi těmi oleji od parama nějaký rozdíl nebo je jen jiné logo?

martinhajek*
hodnocení

0x
Je to prakticky totéž.

hodnocení

0x

je v podstatě jedno od jakého výrobce tam tu desítku leješ já se většinou taky řídím cenou

hodnocení

0x

Pokud jsou normu stejné tak není co řešit,neje viskózní (ono 10W-40) ,ale i další API.SAE,ACEA,VW,MB,PSA a co já vím jaké ještě.Pro filetu API,a VW .

fik
hodnocení

I ty další normy jsou stejné,jak výkonostní tak všechny další. Tak asi zkusím ten trysk

gumidek*

Nemusí to být špatné. Zkus to :). Rozhodně lepší než oleje ze supermarketů. Nejen proto, že jsou tam dlouho v regálu. Sice to asi moc uzavřené nedehraduje, ale raději beru oleje tam, kde je odbyt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]