Nejste přihlášen/a.
Mám feldu 1,3 MPi (klima,ABS) a přemýšlým jaký olej tam nalít,dlouhá léta úspěšně používám Mogul 10W-40 extreme a je to bez problému,motor i po 380 tis km jede jako novej
Všiml jsem si že paramo,stejná společnost co vyrábí mogul dělá i trysk 10W-40 speed,co jsem se díval všechny normy má stejné jako ten mogul ale je o něco levnější
Myslíte že by to byla dobrá volba,nebo mám zůstat u mogulu či existuje ještě něco kvalitnějšího?. Motor už má něco najeto a chci aby mi ještě pár set tisíc odjezdil(zajímavé je že i po takové dávce nikdy nemusím olej dolévat a na motor jsem nemusel kromě rozvodů sáhnout)
Díky moc za rady
Někde jsem se dočetl, že 15W40 dělá Paramo svůj a 10W40 jen přelévají ze sudů a dávají do svých obalů. Co je na tom pravdy těžko říct.
Leju Shell 10W40 za cca 500 a olejový filtr jedině MANN (bílý).
Jestli dám 90kč za AQ či VIKA (což nedám, protože jsou to šmejdy jak hrom), tak raději 160 za MANN v Kelly
Pár filtrů jsem kuchal a fakt je to šmejd oproti MANNu
Filtr beru originál ve škodovce,myslím že je to taky mann,ty levný mají hlavně často netěsný zpětný ventily a nedrží olej,motor pak musí při každém startu po delší době olej úplně znova natahovat
Jo přesně. Olej dlouho natahuje a motor vrní chvíli nasucho. Dost často se i rychleji zanesou a obtokový ventil pouští nefiltrovaný olej do kanálu. MANN má velkou plochu lamelek. Filtr s logy Škoda,VW,Audi,SEAT je taky dobrý (srovnatelný).
Pokud jsou normu stejné tak není co řešit,neje viskózní (ono 10W-40) ,ale i další API.SAE,ACEA,VW,MB,PSA a co já vím jaké ještě.Pro filetu API,a VW .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.