Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musím zaplatit pokuty, aby mi vrátili ŘP?

Od: dotaz123 odpovědí: 14 změna:

Zdravím.Měl bych dotaz ohledně vymahatelnosti pokut.Byl jsem vybodován asi před rokem a půl a teď chci požádat o navrácení řidičáku.Dostal jsem pokuty a ty jsem nezaplatil.Když jsem hovořil s úřednicí která má na starosti posouzení jestli mě bude řidičák vrácen či nikoliv,tak jsem ji na toto upozornil a dostal jsem odpověď,že musím pokuty zaplatit jinak by nemusel být řidičák vrácen.Nikde jsem ovšem nenašel,že nezaplacené pokuty jsou překážkou pro vrácení řidičáku.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmlc*
hodnocení

3x

tady vás asi nikdo nepochválí že? to jsou dnes lidi... než by vás politovali...

katalog-autoservisu.cz/...

hezký a zajímavý návrh

zpravy.idnes.cz/...

... docela bych podpořil, že jakýkoliv exekuční příkaz by mohl být spojen právě s odebráním ŘP a vrácení až po úhradě dluhu...

doplněno 05.11.14 17:11:

a tady máte odpověď na dotaz ..

praha.eu/...

hodnocení

2x

dotaz,

při vrácení řidičáků musíte splnit určitá pravidla.

Určitě tam ale není bezdlužnost, takže Vám vrátí řidičák, až splníte podmínky pro vrácení řidičáku.

Dluh bude řešit celní úřad(správa).

rambo5*
Zaplaceno být nemusí, ale úředníci ve své dobré vůle mohou toto nepoprávněně nárokovat.

ertl
hodnocení

1x
Vzali mne RP na 6 mesicu. Po pulce, 3 mesice, jsem si mohl pozadat o navraceni. Podminkou pro PREDCASNE navraceni bylo mj. i zaplaceni pokuty. Po odkrouceni 6 mesicu mne byl RP vracen i bez zaplaceni pokuty.

hodnocení

0x

a na co chcete řidičák zpět? až vám přijde exekuční příkaz za neuhrazené pokuty + penále, tak vám stejně vezmou auto

barbakan*

Máš pravdu a palec nahoru!

dotaz123
hodnocení

Že něco vy nechápete neznamená,že to ostatní budou chápat stejně.

buss
hodnocení

0x

Nepochapuji, proč ten dotaz zde a ne na tu úřednici, kde to je stanoveno?

To žeto nechápete pane Bussi, je škoda. Páč zde je poradna, skvělá poradna a proto tazatel zde položil dotaz. Pokud víte odpověď, rád si jí všichni přejeme, pokud chcete radit tímto stylem, "zeptej se jinde", tak jste nepochopil důvodporadny.

- Z4 - odkazovat tazatele na vyhledavače ve smyslu: "tady si to najdi" a na místa, kde problém vznikl (úřady, instituce, zaměstnavatele apd) ve smyslu: "tam se zeptej, podívej". Tazatelé nejsou hloupí, aby o této možnosti nevěděli, ale z nějakého důvodu volí Poraďte.cz, respektujme to!

hodnocení

0x
Počítejte s tím, že vám řidičák vrátit nemusí.
Přestane spekulovat, zaplaťte pokuty, zažádejte o řidičák a máte z krku obě věci.
dotaz123
hodnocení

A kdo spekuluje o neplacení?Já se ptám na to jestli jsou pokuty vymahatelné a jestli nezaplacení popkut je překážkou pro vydání řidičáku?Na jakém základě?Předpis,zákon,vyhláška,prováděcí předpis?Nikdo zatím neodpověděl.

Samozřejmě, že pokuty jsou vymahatelné. Pokud to budete ignorovat, za chvíli bude u vás klepat exekutor.

tomana
hodnocení

0x

rok a pul nezaplacene pokuty?,pakuj to zaplatit

laskonka87*
hodnocení

0x

Kamarádovi vzali řidičák za chlast na 3 roky, dostal dost velke pokuty celkem bych řekla až 150 tisic,do dneška nema zaplaceno ,ma to exekučně a řidičák mu před půlrokem co splnil psychotesty ,vypršela podmínka atd.vrátili...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]