Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké pružiny/tlumiče na přívěs KPN 250 S

Od: drvolt* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, dostal jsem zadarmo starší přívěsný vozík tovární značky KPN 250 S (kovopodnik brno).Je potřeba ho trošku zrenovovat.

Proto bych potřeboval poradit, jestli někdo neví, jaké tam patří tlumiče?

Přívěs nemá samostatné pružiny. Ty jsou obsaženy v tlumičích, o čemž jsem se přesvědčil při pohledu na odřený tlumič, kde vylézá pružina. Bohužel, nemám tušení, kde takové seženu. Připadají mi trochu jako z nějaké motorky. Dokonce jsem se někde dočetl, že by mělo jít o zadní tlumič Jawa 350/634. Na každém rameni přívěsu jsou 2 kusy. Je možné aby váhu přívěsu skutečně nesly 4 tlumiče z motorky? Nebo se mýlím a jde o nejaký jiný typ?

Přikládám ilustrační obrázky stejného typu přívěsu.

Jaké pružiny/tlumiče na přívěs KPN 250 S
Jaké pružiny/tlumiče na přívěs KPN 250 S #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

2x

Jo je to mozne. Tlumice vyrabi Zbrojovka Breznice:

zbrojovkabreznice.cz/...

Na jakou se pouzivaly motorku zalezi na systemu uchyceni (bud vidlicka nebo oko). Nicmene pokud nejsou vydrene pistnice, tak neni problem tlumice zrenovovat. Jdou cele komplet rozebrat a nove tesneni stoji v radu jednotek korun.

mire*
hodnocení

2x

Opravdu se na tyhle vleky používaly tlumiče z motorky, tenkrát na trhu žádný výběr nebyl. A bylo úplně jedno z jaké motorky, protože všechny měly +/- stejnou nosnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]