Nejste přihlášen/a.
Ahoj,psala jsem zde už pár příspěvku ohledně koupi auta ale jsem na stejném místě a nedostupnost ve vlastnictví auta se již docela projevuje jak po rodinné stránce tak po pracovní...
Minule jsem psala,že bych zainvestovala do Citroen Xsara jenže mi bylo psané-nedělejte to v žádném případě.
Celkově,když napíšete příspěvek,každý má nějaký názor na dané auto a kritika se najde všude a na každé auto
Opět shrnu Xsara se mi líbí - interiér i exteriér,jízdní vlastnosti sice nijak nenadchnou ale já nepotřebuji úplně nic extra a pro začátek je Xsara slušné auto.Použití: jízda do práce, na nákupy,návštěvy,víkendové výlety prostě obyčejný způsob užitku
Na internetu jsem zahlédla inzerát,který vypadá velmi solidně a zvažuji jeho koupi.
Přikládám obrázek s inzeráty,kde jsem napsala i informace,které mě od majitele zajímali.
Auto číslo 1 - částka 28 000 Kč -více se zajímám o tohle auto -takže rady k němu
Auto číslo 2 -částka 37 800Kč
Ptám se proto,že bych se v nejbližší době jela na auto číslo 1 podívat a at tam třeba nejedu zbytečně.. a auto může být během pár dnů již prodané.
Okolo sebe mám jen znalce přes počítače a ohledně aut nikoho-což je další věc.Dá se na některé internetové stránce domluvit s nějakým technikem,že bych mu zaplatila za to,že mi auto zkontorluje zda je v pořádku?
Děkuji za užitečné informace,velmi si jich budu vážit
Dobrý den.
Bratrovi jsme našli jednu xsaru kombi r.v. 1999 2,0HDi 66 kW - po kroupách a po servisu. Jezdil 4 roky bez investic - jen olej, filtry, nafta...
V dobrém stavu ji prodával dál, najel ca 60000km.
Po jeho roční zkušenosti jsem koupil také xsaru kombi - už N2 - novější, shodný motor, r.v. 2001 - za posledních 10 let a cca 10 mých předchozích vozů je toto nejlepší kup bez ohledu na případné závady.
doporučuji pročíst si xsara.cz/...
U výběru se dívejte:
1) koroze - není možná, je to pozink - koroze znamená předchozí bouračku...
2) kontrolky na palubní desce - jestli něco bliká či svítí a nemá, jděte od toho...
3) pokud to má být servisováno, požadujte doklady nebo nechte řádně prohlédnout v autorizovaném servisu (jsou akce na prohlídku vozu zdarma - nebo za 2-300
4) Benzín 1,4i 55kW, nafta 2,0 HDi 66kW - jiné nebrat - nafta 80kW má problémy se spojkou, benzíny jiných kubatur jsou problémové a olejožrouti
5) počítejte s dražším servisem - filtry až 100% navíc, brzdy 50%,... oproti VW
6) řádně zkontrolujte zadní nápravu- repase nápravy se dá sehnat do 10tis - ale zadní náprava je zásadní problém xsar
jen píšu z vlastní zkušenosti a jestli se nejprve vyráběli xsary a až poté xantie tak já jsem Kája Gott
Ujendys-pak máte špatné ne zkušenosti ale znalosti! Xsara je nástupce za ZX a vyráběla se tuším 95 či 96 do 05 a pak přišel nástupce c4 a je nižší střední třida,kdežto Xantie je nástupce za BX a je střední třída,představena tuším92 výroba od 93 ale prodej od 94 (jediná měla znaky na kapotě,95-98 znak malý v masce) obě tzv X1 ,v roce 98 pak facelift velký znak v masce do 2001,nástupce C5.Xsara jako 3 a 5D hatchback,3d kupé,a break /označení kombíku,kdežto Xantia jen jako 5D liftback /ozn.jako berline/ a break /kombi/!
Andreo- v xsarách není žádný motor vyloženě špatný, nejrozšířenější jsou práve xsarákem uváděné 1,4 benzín.osobně bych spíše hledal (pkd se dávali,to nwn) s motorem 1,9D or TD (motor řady XUD)! Některé motory 16V (typ LFY ) měli z výroby horší materiál gufírek ventilů a papkali olej(Mně mezi výměnou asi 2L,v xantii)jde opravit u znalců bez rozborky motoru! Cena za ND jak kde nesmí se kupovat v autorizovaných servisech Peu a Citroen!Osobně některé díly na xantii mám levnější než nejlevnější díly na tuzemské Okty! K zadní nápravě-pozor na ni,při pohledu zezadu nesmí být jako písmeno A! toto je pak bez práce (náprava kus za kus! )výměnný způsob,v autodomin za cca 6000kč!je záměnná z vozů ZX,P205,306 a 309.Nekoukal bych na počet najetých km ale spíše na to jak byla udržovaná! Jinak doporučuji pouhlédnout se na (třeba ) citroeenklub a další citroenkluby a koupit od člena,není 100% záruka ale je daleko větší šance od fandy koupit dobrý vůz!
Nejsem zrovna natšenec nafty spíš bych chtěla benzinák.Každý má svůj názor na palivo a upřednostnuji benzín.Myslím si že určitě nebudu s každou věcí do autorizovaných servisů :D Co se týče té zadní nápravy tak už nejsem v obraze a netuším úplně přesně o co se jedná.A mohla bych se zeptat na nějaké stránky toho citroen klubu?
Třeba toto : citroen-club.cz/... Další : http://citroeny.cz nebo ondracek.name/...
Existují taky specializované na jiné modely,xantiaclub,BXcluby cx a com nebo taky C5 club. jo a taky tento ,technika je shodná, předchůdci byli dvojčata (ZX a 306) peugeot-club.com/...
Zadní náprava viz obrázek (jde o BX)(nic jiného jsem nenašel !
Prý vyšší obsahy než 1,4 papkají více oleje ale na druhou stranu na inzerátech vidívám právě ty vyšší obsahy- 1,6
Nesmysl, jediný je jak jsem psal nahoře typ LFY-1,8i16V-tem má větší spotřebu oleje (u mně v xantii rv 96,najeto dle tacho dvěstě + národní stáčení ,takže odhadem skoro třistatisíc km) a bere jen cca2-2,5 l oleje mezi výměnami,dle provozu.Přičemž jsem měl třeba Ibizu co brala litr na tisíckm!tem motro není špatný ale z výroby se použily nevhodná gufírka ventilů a bere olej přes mě.toto je závada kterou odborník opraví bez demntáže motoru ,dokonce i hlavy z motoru!(dle model v pikaču asi těžko i když kdo ví)Jinak když koukám na inzerci,tak převládá u modelů ZX a Xsara právě 1,4 protože je to nejrozšířenější motor v této třídě! nejméně se prodává 1,9D a TD !
zánovní lak mi zavání bouračkou a celolakem... raději si zkuste zjistit tu první - doložitelný servis - a návštěva s projížďkou nějakým kamarádem servisákem... nebo zkušeným řidičem..
každé staré auto se může rozsypat při dojezdu domů - ale díky kontrole před koupí se může problému předejít...
doplněno 04.11.14 13:51:ještě doplním, že "servisní knihu" z německa nelze ověřit a v CZ se prodávají za 500,-...
Neposuzujte podle dokladů ze zahraničí nebo tvrzení lidí... musíte kupovat "AKTUÁLNÍ STAV VOZU"
Po pravdě auto číslo 2 mi nějak nesedí.Na inzerátech už je skoro měsíc.Inzerát vidělo sposty lidí ale nikdo si jej ještě nekoupil.Kdo by si za takovou částku takové auto nekoupil? Něco mi na autě nesedí ale já autům moc nerozumím, jsem mladá a ještě k tomu ženská.Osobně se mi auto číslo 2 moooc líbí a hlavně vybavení,které má.
Ale auto číslo 1 mě zajímá o něco více + měla bych velkou finanční rezervu
já bych místo xsary zvolil předchůdce xantii s motorem 2.0Hdi 80kw,vyráběli se od roku 99 do 01
Nedokážu Vám odpovď hlediska technického - ale z čistě uživatelského a ženského Mám Xsaru, rok 2002, má už nalítáno přes 200 tis., je to 1.6. benzín. Je to moje první auto, na kterém jsem se učila řídit - a musím říci, že všechno sneslo, moje šílené rozjezdy, drcení spojky atd. a všechno to zvládlo
Jezdí se mi s ním dobře a až na nějaké drobnosti pořád skvěle drží. Někdo může oponovat, že nemám porovnání - tak to nemám. Ale prostě jen konstatuji, že mě plně vyhovuje a až douslouží, tak klidně půjdu do Citroena znovu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.