Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to bude s dálniční známkou?

Od: humbucker* odpovědí: 14 změna:

Ahoj.

Nastává takováhle situace. Majitel auta se stěhuje do jiného kraje a budou mu vydány nové RZ. Jak se bude postupovat s nalepenou dálniční známkou, která má na sobě napsané původní číslo RZ? Kdo to ví? Díky.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

milan23*
hodnocení

1x
Myslím,že máte nárok na výměnu za jinou.Je to jako s výměnou čelního skla.Nutností je mít velký TP,ústřižek od známky s vyplněnou RZ.Stojí to 70 Kč a měla by to zvládnout každá pošta.

hodnocení

0x

udělá si kopii techničáku a při kontrole předloží, že ta známka platí k tomuto vozu, kde se mezi tím změnila značka.

vklus
hodnocení

0x

Jedná se o známku na tento rok? To už bych doklepal. Navíc dopraváci si určitě přes registr můžou zjistit jaké mělo auto RZ v minulosti. Případně sebou vozit kopii techničáku s vyznačenou výměnou RZ

humbucker*
hodnocení

Ahoj. Pánové, oba dobře, ale Milan nejlépe. Dovolal jsem se známému do Prahy a toto mi potvrdil. Na další rok si už koupí novou DZ a zapíše na ni své nové číslo RZ. A s autem s tím vším, tu budou stále jezdit jeho rodiče. Auto bylo napsáno na syna. Ahoj a díky.

humbuckere, odpovědi jsou tři, a co Vám potvrdil známý?

humbucker*
hodnocení

Milane, ten druhej Milan23 se mýlí. Jeho odpověď č. 3. Tvoje je správně. Nová známka se v tomhle případě nevydává. Vše řeší ta kopie TP se zápisy změny adresy a tím i čísla. To je celé. Na správné pochopení věci dopravní hlidkou celníků na dálnici, bych to asi nenechával.

buss

Vizte ten metodický pokyn, žádná kopie! Prostě jezdit.

bussi, kdybyste místo 2x psaní "metodický pokyn" raději ho sem vložil, okopíroval, dal odkaz, udělal byste lépe, nežli zbytečně psát...

Myslíte si, že jste poradil sdělením "je na to metodický pokyn"?

Přeji hezké dny.

buss

Tato věc se prostě n e ř e š í. není nutné cokoliv dělat! Tazateli, neřešte to!

buss
hodnocení

0x

Je na to metodický pokyn, už to tu bylo uvedeno. Neřešte to!

jmlc*
hodnocení

0x

taky bych řekl, že když už by to PČR chtěla řešit, mají náhled do databází SPZ a tu starou by tam mohli vidět ne?

Osobně mne zastavili snad 10x za poslední 3 roky a nikdy se nedívali na SPZ na známce ani nechtěli kontrolní ústřižek.. prostě třeba v noci zasvítí na ten znak, ověří rok známky a pošle dál...

hodnocení

0x

Podle rady na Idnes si musíte koupit 3 měsíční ,ne roční, abyste ušetřil,o nějaké výměně na poště či řešení jak naznačil p.Milan a další dle nich neexistuje!

doplněno 04.11.14 20:39:

p.Milane ANO dle rady na IDNES kterou jsem před cca půl hodinou četl!

doplněno 04.11.14 21:09:

Jj to íte Vy ,to vím já,ale dle autorů toho článku je to jinak,ale to neřešme,důležité je že se tazateli poradilo správně!

diesle, chápu Vás dobře, že pokud mám celoroční známku, během roku si změním značku, tak si musím koupit novou. Asi jsem to nepochopil...

doplněno 04.11.14 20:47:

diesle, já tomu ale nevěřím.

Tak to není.

doplněno 06.11.14 17:48:

trošku čerstvé osvěty neuškodí.

Pokud dojde k vým/...

humbucker*
hodnocení

Milane, už to nechte být. Některé lidi, prostě nic rozumného nepřesvědčí. Spíš budu věřit ouřadovi s logickým vysvětlením, než tomu, co kdo kde napsal na internetu. I my spolu, jsme se nezávisle na věci shodli. A když si budou páni celníci potřebovat navíc něco ověřovat jejich cestami, bude to něco, jako vyšší nástavba. Možnost kopírování TP, pro důkazní účel, mi potvrdil i spřátelený majitel akreditované autoškoly. Asi to necháme tak. Ahoj a dík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]