Nejste přihlášen/a.
Po zakoupení koncentrátu 1 l nemrznoucí kapalina Antifrost Stabil Carlson (G11?) (výrobce Filson) jsem s překvapením zjistil, že kapalina je čirá, možná slabě nažloutlá. Vždy jsem byl zvyklý na modrou kapalinu. Podle nálepky výrobce vyhovuje normě VW TL 774 C, podle C by měla být pro lehké slitiny a starší motory - což odpovídá mé potřebě (motor D14A2). Kód na nálepce je 33.221, ale ten nikde na internetu není k dohledání.
Má někdo zkušenosti s nemrznoucí kapalinou CARLSON a může mi podat informaci k té čiré barvě?
Děkuji.
Připomíná mi to Fridex Stabil čirý (lehce žlutý). Lil se jako chladící kapalina do Š120 - Favorit 1990. U Favorita se přišlo na to, že žere hliníkovou hlavu a těsnění motoru a Favorit přešel na novou kapalinu Fridex G48 modrozelená pro celohliníkové motory.
Já bych ten stabil raději nepoužil...
doplněno 03.11.14 20:43:Š120 byla litina a Favorit hliník
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.