Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám vážný problém a potřebuji poradit.V roce 2007 na mě můj bývalý manžel napsal auto, v r.2008 se rozbilo,ale nebylo zlikvidované a do dneška není ani odhlášené,co mám dělat jak postupovat?Děkuji za odpověd.
Viki, přeložte mi "mám vážný problém". Páč já zatím žádný nevidím. Kde je vozidlo teď, co s ním hodláte udělat. Hlavně neplatit pojištění, nic nedělat. Od roku 2008 není problém, tak si ho nedělejte teď. Kde je techničák, co je v něm naposledy uvedeno?
Přeji hezký víkend
doplněno 05.11.14 07:10:Viki,zde je ta nejasnost, vlastnictví neurčuje zápis, ale právní vztah. Jelikož nejste majitelem, nemusíte platit čkp nic.
Každému sdělíte, že vozidlo nevlastníte a má ho pan...
Kde je další problém?
doplněno 05.11.14 16:56:Viki,
Když bylo auto napsané na mě,tak jsem i zřejmě majitelka vozidla.Nebo se pletu? Pletete se...
Vlastnictví vozidla opravdu neurčuje zápis v techničáku, ale řádná kupní či darovací smlouva.
Mám takovou poučku, potkáme se na ulici, vy si ode mne koupíte auto, předáte mi peníze..čí je to auto teď?
doplněno 05.11.14 17:35:viki, je to na dlouhé psaní, můžeme se nějak spojit on line?
Zkuste vyhledávač a milan.cukrar (milancukrar)
Dobrý den,problém vidím v tom že auto je psané na mě a neplatilo se povinné ručení,pojištění,techničák nemám,možná ho má bývalý manžel.Nemám ani řidičák auto sem nikdy neřídila.Hezký den
Když bylo auto napsané na mě,tak jsem i zřejmě majitelka vozidla.Nebo se pletu?Moc tomu nerozumím nemám ani řidičák.
Dobře ale auto je pojištěné na moje jméno,a od roku 2007 se neplatí povinné ručení,tak s toho asi nevycouvám.
doplněno 05.11.14 17:37:Dobře,ale auto je pojištěné na moje jméno a od roku 2007 se neplatí povinné ručení,tak z toho asi nevycouvám.
Navštivte úřad pro evidenci motorových vozidel, požádejte úředníka o radu jak postupovat, záleží jak bude schopen pomoci, napište čestné prohlášení že vozidlo nevlastníte od kdy, ani fyzicky, ani doklady máte-li svědka také podepsat a zašlete s dodejkou na kancelář pojistitelů, vyčkejte jak budou reagovat.
Navštivte úřad pro evidenci motorových vozidel, požádejte úředníka o radu jak postupovat, záleží jak bude schopen pomoci, napište čestné prohlášení že vozidlo nevlastníte od kdy, ani fyzicky, ani doklady máte-li svědka také podepsat a zašlete s dodejkou na kancelář pojistitelů, vyčkejte jak budou reagovat.
bambulo, omlouvám se, ale úředník mu nemůže poradit lépe, nežli zde. Páč ho nemůže navádět jak obejít zákon. Dále čekat na reakci čkp nemůže rovněž čekat, ale musí jednat. Nikoliv čekat.
Dobrý den, mám stejný problám. Nevím co mám dělat a docela se bojím jít na úřad. Nemám ani žádné papíry od auta a ani si nepamatuji registrační značku a jméno člověka, který si to auto převzal. Bylo na mě přepsané a po měsíci si ho převzal jiný člověk. Přepsal ho na mě můj tehdejší přítel a byl to cizinec. Nymí vůbec nevík kde je. Stalo se to před 15 lety, tak nevím, tenkrát mi řekli, že si to sami všechno vyřídí. Asi jsem byla dost hloupá. Co mám dělat? Prosím poraďte mi.V té době jsem neměla ani řidičský přůkaz.
dddd,
dělejte to samé jako doposud. NIC.
Páč nic Vám nehrozí..
doplněno 18.12.14 06:52:ddd, stále si říkejte:, "nejsem již vlastníkem, nemůžu zodpovídat za jiného...přestupky se po roce promlčí"..
"nejsem již vlastníkem, nemůžu zodpovídat za jiného...přestupky se po roce promlčí"..
"nejsem již vlastníkem, nemůžu zodpovídat za jiného...přestupky se po roce promlčí"..
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.