Nejste přihlášen/a.
zdravim... mam audi a6... při zatočení doleva a rozjezdu mi cvaká u kola...
na 99% je to prasklá manžeta poloosy... můžu s tim jezdit? díky nemůže se nic stát?
Pokud cvaká tak už je vymletý i kloub. Jde o to že když máš roztrhlou manžetu,dovnitř se dostane prach a z vazelíny vznikne regulérní brusná pasta která kloub zničí. Když už ti to cvaká tak už je kloub zničený a pravděpodobně byla manžeta roztrhlá už delší dobu
Oprava neprodleně..a připrav se i na kloub
To není na 99% prsaklá manžeta na poloosy! To je na 100% špatný homokinetický kloub!
Jezdit s tím se dá,ale jak dlouhou nevím.Já s tím jezdil cca rok a círka deset tisíckm (na jiném autě)
Jen ještě doplním,poloosa NECVAKÁ,je to v podstatě jen železná tyč!
doplněno 31.10.14 21:06:Tomi-to ale není o manžetě,ososbně jsem se ještě nedostal na její výměnu,je prasklá už přes 2 roky a vše OK ,kloub je OK!Ale na druhou starnu.přežilo totálku a oprava mne stále bez odtahu kolem 1000kč!
Co je to na 99% prasklá manžeta? :D Tak buď je prasklá nebo není. Podívám se a vidím ne? Ale pokud ti to cvaká tak je kloub už KO. Nezbývá nic než vyměnit, nebo čekat až se rozsype úplně. A věř mi ze se to rozpadne v tu nejnevhodnější chvíli. Takže to dlouho neodkládej a mrkni i na druhou manžetu a na druhý straně taky, určitě už budou steřelé.
Zdravím, pokud praskne manžeta, tak u kola bude slušný nášup vazeliny, který z ní vylétá a tak i laik pozná, že se něco stalo. Pokud kloub cvaká, je už po něm, protože jak není mazivo a jdou tam nečistoty, tak je konec. Jezdit to bude, ale vsadím se, že to klekne třeba v křižovatce a podobně. Nikomu nic zlého nepřeji. Opravit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.