Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šrouby do kol

Od: punker* odpovědí: 13 změna:

Zdravím. Nedávno jsem si na autě měnil zadní brzdy a při sundávání kol jsem si všiml že každé kolo (jsou to litá kola) drží na dvou kratších a dvou delších šroubech (proti sobě). V následujících dnech mám v plánu dát na auto zimní kola (plechové disky) a v kufru na rezervním kole mám sáček s dalšími osmi kratšími šrouby...mám na plechové disky použít všechny kratší šrouby? a proč na litá kola jsou delší jen dva? to stačí?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

2x

na plecháče krátký a na hliníky všechny dlouhý

petan86*
hodnocení

2x
Predchozi majitel chtel nejspis usetrit a proto koupil jen polovinu sroubu. Koukni na kolika zavitech drzeli ty kratke srouby, pokud je sotva prisroubujes urcite bych prikoupil zbytek delsich sroubu, jinak je to o hubu.
To je Ford nebo Mazda co? Ona totiž kompletní sada šroubů na liťáky může vylézt i přes litr. Takže minulý majitel asi zariskoval a koupil jich jen půlku. Chce to sledovat aukce na aukru a bazos. Ty samý šrouby se dají sehnat za dvacku za kus ale i za 38.- to je na celý auto sakra poznat
punker*
hodnocení

Je to opel astra G a předemno vlastnila auto žena,zbytek šroubů dokoupím :)

gumidek*
hodnocení

2x

Na sundaném liťáku vlož šroub a koukni z druhé strany, kolika závity by držel... Ber v potaz, že závit na bubnu začíná až za 5mm hloubkou od venkovní hrany. Těch 5mm je masa bubnu a až pak náboj s vytočeným závitem.

Hliník je měkký a tak aby splnil pevnost a vyrovnal se oceli musí ho být více. Proto je pod šrouby více materiálu a na Al kola musí být dlouhé šrouby.

Pokud dáš dlouhé šrouby na plecháče, tak ti to pravděpodobně dobije uvnitř bubnu samostav a pakny (jak to bude trčet a zasahovat).

host*

gumidek: prosím o radu ohledně Felicie s hliníkovými disky.

Při výměně kola s hliníkovým diskem za rezevu na plechovém disku je tedy zřejmě třeba použít kratší šrouby Prodavači nemůžu říci, že chci kratší, ale měl mu říci rozměr. Dá se někde najít doporučená délka šroubů pro hliník a pro plech na Felicii?

Mohu za gumitka?Zkušený prodavač by měl znát ale pro jistotu:

ddpneu.cz/...

host*

magor: díky za přesný odkaz, i předchozím rádcům za poučení o rozdílech šroubů na litá a plechová kola.

gumidek*

Jj a díky (nejsem zde nonstop, takže by se tazatel asi nedočkal :) )

23mm a 29mm ty delší AL kužel a plecháč koule

punker*
hodnocení

Dík za info,na předchozím autě jsem měl taky na léto alu kola a na zimu plecháče a používal sem jedny šrouby a naštěstí to nedřelo,ale teď si radši dám pozor a na plecháče dám kratší šrouby a na liťáky přikoupím delší šrouby :)

hujer123*

Kromě délky šroubů je důležitý i tvar dosedací plochy Al kola mívají kuželovou, Fe kola kulovou dosedací plochu.

Šrouby do kol

host*
hodnocení

0x

hujer123: také zajímavá informace, díky

trtr

Zdravím, nejen zajímavá, ale životně důležitá, jinak se šrouby povolí nebo střihnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]