Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám dotaz, ohledně zastavení za autobusem jak je popsáno zde: "Za autobusem s označením "Označení autobusu přepravujícího děti", který zastavil v označené zastávce, musí řidič jiného vozidla zastavit vozidlo. Pokračovat v jízdě může až po odjezdu autobusu ze zastávky. Řidiči protijedoucích vozidel musí přihlédnout k možnosti vběhnutí dětí do vozovky a jízdu přizpůsobit tak, aby děti nebyly ohroženy.", Ptám se musím zastavit za autobusem z dětmi, i když je zajetý v zastávce v ostrůvku např. mapy.cz/... ,
Nebo stačí zastavit je když autobus stojí na silnici a není v ostrůvku jako např zde: mapy.cz/... a zde mapy.cz/...
V zákoně se píše o označené zastávce, bez ohledu na to jestli je v zálivu nebo ne. Smysl toho ustanovení vidím v tom, že u dětí je větší nebezpečí že vyběhnou zpoza autobusu nečekaně a bez rozhlédnutí, a to je možné úplně stejně ať už je bus v zálivu nebo ne. Takže já bych počkal - těch třicet vteřin v tomto případě pro mě až tak neznamená.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.