Nejste přihlášen/a.
Mam golfa 3 1.9TDI 66kw a když jedu a přeřadim, tak se auto jakoby gumově zhoupne. Jakoby když opadnou otáčky v záběru spojky. Myslíte že to můžou být silentbloky motoru? Nebo když mám zařazenou dvojku a popojíždím, nebo jedu a mam pořád plyn v jedné poloze tak to jakoby tluče dopředu a dozadu a mam pocit že mi vypadne motor :D .. V čem je chyba?
Může to opravdu být uložení motoru.
Otevřete motor, zařaďte jedničku a ručně autem zahýbejte.
Uvidíte jak moc a kde ten pohyb motor dělá.
Zkusím jak se pozná vůle v poloosách? nějak cvakají? Když by byla vůle v poloosách, tak na obvodu kola je tam pak vůle jako prase. 0,5mm na poloose může být na kole klidně 1cm že?
Poloosa je jen kus tyče bez vůlí
Vůle na jejich kloubech se testuje tak, že tyčí zasunuje a vysunuje (axiálně) a nebo u kloubu cukáš do stran (radiálně)
Otevři kapotu a koukej na pohyb motoru (pomocník se ti bude rozjíždět na jedničku, trojku nbeo zpátečku a ty bude koukat na pohyby ve skeletu).
doplněno 28.10.14 23:04:Nafťák
Na plnej sytič by ti to taky tahalo, ale plnej sytič je jen při mrazu.
Tak jsem zkusil, dal jsem za 1 a posunoval dopředu a dozadu a motor se hýbal tak 2cm. Co sem se divil, tak na 1 se pootočila i klikovka takže to naklápění nebylo vidět. Tak jsem zatahl pořádně ruční brzdu, nastartoval jsem, zařadil za 1 a na volnoběhu povoloval spojku do bodu záběru a přes něj a prej se to děsně pohybovalo ten motor říkali chlapi. Ale jen tak jsem zkusil, jestli to zdechne když na volnoběh povoluju spojku s ručkou.. A ono kulový, tahly se zadní kola po asfaltu zabržděný a do zdechnutí daleko :D to musí bejt krouťák jak prase, o tom se mi u fáčka jen mohlo zdát :D . Jsou to skutečně silentbloky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.