Nejste přihlášen/a.
Mám 2 roky řidičičský průkaz, nyní jsem dostal brýle (tři čtvrtě dioptrie do dálky). Nikde nemám napsáno kdy je mám nosit. Musím si nechat vyměnit řidičák? Nemůžu najít nic aktuálního. A ještě jeden dotaz-je povinné vozit jedny náhradní brýle? Děkuju za odpovědi
Ano, musíte si to nechat zapsat, přesněji, je povinností očního podat zprávu na registr vozidel. Úřad Vás vyzve, abyste doložil způsobilost do xx dní. Jinak nebudete mít řidičské oprávnění. (řidičák ano)
Počkejte až na dopis ž úřadu.
Jak víte, že lékař neví, že máte řidičák?
Takže mi dojde nějaký dopis z úřadu? A ti oční to nahlašují automaticky, i když neví, zda má dotyčný člověk řidičák?
Dobře, díky.
Tak nejsem doktor, nevím do čeho všeho vidí, jen že se mě na to neptali, tak jestli to vůbec ví nebo ne.
A musím tedy potom muset mít dvoje brýle (jedny náhradní)?
ano, je tam kód 01.01, ale podle mých zkušeností se tím při kontrolách nezabývají - každý druhý nosí čočky... alespoň mě se nikdy nezeptali, proč nemám brýle na nose...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.