Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musí se brýle zapsat do ŘP?

Od: seprd odpovědí: 11 změna:

Mám 2 roky řidičičský průkaz, nyní jsem dostal brýle (tři čtvrtě dioptrie do dálky). Nikde nemám napsáno kdy je mám nosit. Musím si nechat vyměnit řidičák? Nemůžu najít nic aktuálního. A ještě jeden dotaz-je povinné vozit jedny náhradní brýle? Děkuju za odpovědi

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, musíte si to nechat zapsat, přesněji, je povinností očního podat zprávu na registr vozidel. Úřad Vás vyzve, abyste doložil způsobilost do xx dní. Jinak nebudete mít řidičské oprávnění. (řidičák ano)

doplněno 08.02.16 21:37:

Počkejte až na dopis ž úřadu.

Jak víte, že lékař neví, že máte řidičák?

seprd
hodnocení

Takže mi dojde nějaký dopis z úřadu? A ti oční to nahlašují automaticky, i když neví, zda má dotyčný člověk řidičák?

seprd
hodnocení

Dobře, díky.

Tak nejsem doktor, nevím do čeho všeho vidí, jen že se mě na to neptali, tak jestli to vůbec ví nebo ne.

A musím tedy potom muset mít dvoje brýle (jedny náhradní)?

daniel*

V ČR náhradní brýle mít v autě nemusíte.

V Evropě jsou ale skutečně země, kde je mít musíte.

seprd
hodnocení

Díky moc, vím právě o Rakousku kde dvoje být musí, o Česku jsem se nedočetl, tak jsem se radši zeptal.

asd1

Německo taky má povinné náhradní brýle.

Pro čočky je v řidičáku jiný kód než pro brýle.

mzxy*
hodnocení

2x

v ŘP se zapisují harmonizované kódy,. myslím že brýle mají oznančení 01.01.

nughetth
hodnocení

2x

já když sem dělal řidičák tak sem řekl at mi doktorka napíše jak brýle tak i kontaktní čočky (nosím oboje)

mot
hodnocení

0x
ne a ne.
doplněno 09.02.16 00:23: me se teda jen doktorka (at uz ocni nebo prakticka pri kontrole pro zamestnavatele) zepta jestli mam bryle napsane v ridicaku, ja reknu ze ne a tim to konci...a to mam bryle hodne pres 10 let...

hodnocení

0x

ano, je tam kód 01.01, ale podle mých zkušeností se tím při kontrolách nezabývají - každý druhý nosí čočky... alespoň mě se nikdy nezeptali, proč nemám brýle na nose...

Tady jsou kody, které se zapisují do ŘP. profiautoskoly.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]