Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Se svojí Géčkovou astrou jezdím na ethanol a když je kolem 8°C a míň tak už hůř startuje,tak mě napadlo,co když do nádrže přidám aditiva,které jsem dával dřív do benzínu? (u mě konkrétně VIF,ale můžou to být jaký koliv jiný aditiva do benzínu) Ty aditiva mají pomáhat i na lepší starty,ale můžu to nalít do ethanolu? třeba by to snížilo i spotřebu,která je s ethanolem vyšší než s benzínem. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Ahoj, mám F Astru, 1.6 8V, a jezdím na E85 celoročně, jen přes zimu mám poměr E85:BA95 2:3, přidávám tam VIF do benzínu, spíš z automatismu, jestli se zlepšil start nevím, vždy to startovalo dobře. Píšou, že to snižuje negativní vlastnosti biosložek.
Zdravím, nepomůže to, musíte dát více benzínu a méně E85 či 100% benzínu, jak píše kolega. Až uhodí mrazy, tak nevyjedete do jara.
Radši budu dávat 100% benzínu,protože když to namýchám s trochou E85 tak jde spotřeba nahoru a to už se podle mě nevyplatí Měl jsem přes půl nádrže ethanolu a dnes jsem k tomu přilil 2l benzínu s aditivama (ty 2l benzínu,jen aby se to líp dostalo do nádrže) tak uvidím jak to bude startovat až motor schladne a dyžtak se vrátím na zimu k benzínu
Pokud nebudete kupovat předražené "prémiové" benzíny,tak NIKDY nekoupíte 100% benzín! Benzín N95 MUSÍ ze zákona obsahovat min.5% Etanolu!
Jinak-už to tady píšu snad "pomilionté" -jezdím na různé poměry N:E už přes 4-5? roků? ,v současnsti,díky tomu že jsem v průběhu 3 lety několikrát bez práce (a tedy nedostatku peněz) tankuji v poměru 200kč N95 a za 200kč E85! spotřebu mám stabilní od koupě auta kolem 9,3l bez ohledu na zimu léto!BEZ ADITIV,ty jsem naposledy lil do 405 v ropě a to líh a benál 0,5l lihu na nádrž a do max 5l N95 do nádrže s obs.65 l !
Ale jinak opravdu na zimu více N do E,na čístý E snad je z BI Power motory!
NEMUSÍ
Zákon říká pouze to, že dodavatel pohonných hmot musí za kalendářní rok dodat na trh minimálně 4,1 objemové procenta biopaliv z celkového množství prodaných motorových benzínů. Tím biopalivem nemusí být jen ethanol, ale i tzv. bioether, např. ethyltercbutylether vyrobený z bioethanolu (počítá se, že jeden tento ehter obsahuje 47 % biopaliva). Zákon umožňuje prodávat předepsaný podíl biopaliv zvlášť, buď jako biopalivo čisté (bioethanol) nebo směšné (E85).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.