Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autonehoda-problémy s pojištovnou-poradíte?

Od: syfrig* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,vnuk jel autem po hlavní silnici s kamarády ze školy z koleje na víkend domu.Z boční silnice do něj nabourala autem žena,která ho uprosila,aby nevolal policii,protože ona nemá na autě TK a právé prý..na ní jede.Škoda je do 100tis.tak sepsali protokol o nehodě vnuk má auto vzhledem k jeho stáří totální škoda/už to ofotil a ohodnotil technik/ předník blatník,oboje dveře,zadní blatník+je hnuto s řízením prostě pravý bok auta je v prd...Pak žena/viník/ psala 2-den SMS a volala vnukovi,aby ten záznam přepsal a napsali,že se nehoda stala na soukromém pozemku to vnuk odmítl.Tak nenahlásili NIC své pojišťovně volal jsem majiteli auta /její otec/ nezvedá tel.dovolal jsem se jí,byla jěště sprostá.Volali jsem na jejich pojišťovnu poslali nás dodatečně sepsat protokol na policii/v našem městě/ ty auto nafotili+sepsali protokol a poslali do okresu,kde se nehoda stala.Pak viníka pojišťovna dále chtěla,abychom jim poslali ten protokol od policie,ale na policii nám řekli,že nám ho nedají,že si ho má ta pojišťovna vyžádat sama...vnuk je smutný auto fuč chodil na brigády pomáhali jsem mu a teď asi nedostane NIC?:(Co by jste poradili,když člověk nic nezaviní a má jěště problémy je to normální?-pěkný den Josef

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cesmina*
hodnocení

2x

Pokud má ten sepsaný záznam a podepsaný tou paní ,tak nevidím problém.U mé dop.nehody sice byla policie jenomže do protokolu uvedla špatnou pojišťovnu( místo české českou podnikatelskou) Pořád mě bylo divné že se to odškodnění nehejbe až jsem se na té podnikatelské dozvěděla ,že to vozidlo nemohou najít v evidenci.Nakonec jsem celá zoufalá poprosila operátora co teda teť s tím a on našel tu správnou pojišťovnu .Jedna pojišťovna poslala té druhé potřebné dokumenty a fotky a já nakonec obdržela odškodné.Cesmína

hodnocení

0x

Tomu se říká za dobrotu na žebrotu, kdepak, lidem se nedá věřit. Musíte tedy na tu pojišťovnu, aby si protokol vyžádala sama od policie. A kdo ten protokol sepsal? Jenom váš syn nebo i ta ženská?

hodnocení

0x

pokud je podepsanej protokol o nehodě kde ta dotyčná je uvedená jako viník nehody tak bych v tom problém neviděl zašel bych na její pojištovnu tam nahlásil nehodu a at se staraj dále bych zašel i na svou pojištovnu a poptal se tam třeba zjistíte že máte nárok na bezplatnou pomoc od vaší pojištovny která by to za vás vyřešila já třeba tudle pomoc mám je součástí mé pojistky

ten protokol o nehodě by policie vydat měla přinejmenším byste měl mít kopii od toho jak ste to sepisovali

mě když sestřelili tak sem s vydáním protokolu problém neměl

jinak říkám furt nikomu nevěř a při i drobné nehodě volat policii !

proc k drobne nehode volat policii? Jasne je psane , pokud je skoda mene nez 100tisic , tak se policie volat nemusi. Protokol pan ma , zasel bych na pojistovnu a resil to sni.

Ke každé nehodě volat policii. Může to ušetřit spoustu problémů v budoucnu, jakmile se začne viník cukat.

abcd*
hodnocení

0x

Jednoduchá rada, číslo jednací od policie máte, tak ho dejte pojištovně at si ho vyžádá od nich

hodnocení

0x

Josefe, kde je jaký problém?

...ale na policii nám řekli,že nám ho nedají,že si ho má ta pojišťovna vyžádat sama...OK, tak si ho pojištovna vyžádá a bude normálně plnit... teď asi nedostane NIC?...proč by nic nedostal.

Hezký víkend

doplněno 24.10.14 13:19:

Josefe, určitě máte číslo pojistné události. Když 1x za týden se optáte, jak se vyvíjí případ, budete mít 100% info, páč zatím tady vaříme z vody...

syfrig*
hodnocení

Protokol na policii,až po té nehodě a to dodatečně.až za týden sepsal pouze vnuk na žádost pojišťovny/viníka/.Protokol nám vydat nechtějí prý ho vydají té pojišťovně.Syn sepsal na místě ten papír od jeho pojišťovny-zápis o nehodě-kde je uvedeno jak se to stalo+plánek,tel.spojení a svědci /studenti spolucestující vnuka/ a podpis vnuka a té paní co mu nedala přednost.Někdo říká,že se máme obrátit na asociaci pojišťoven?Nevím,kam a jak...?Jiný zas říká,že to má udělat pojišťovna viníka?Máte pravdu nikomu NIC dnes se nedá věřit :(

au1

no a poslali jste ten protokol o nehodě, co byl vyplněn na místě, na pojišťovnu viníka nehody? ten sám o sobě by měl stačit k vyplacení pojistného plnění

jmlc*

ano! podepsaný protokol z místa nehody je jedinná věc, kterou potřebujete. Pojišťovna dořeší sama, vyplatí pojistné plnění, vymáhat bude po řidičce.. Protokol PČR jen zmíníte a vše si dořeší pojišťovna!

syfrig*
hodnocení

Ano ten papír vyplněný na místé nehody a podepsaný oběma řidiči vnuk na pojišťovnu viníka poslal.Já jsem tam pak volal a ptal se jestli mají tu pojistku vubec zaplacenou?Když nemělo to jejich auto TK,ale operátor pojišťovny mi řekl,že mi tudle informaci dát nemuže...pořád prý čekají jestli to viník nenahlásí prý mu psali a pořád neozval se.Tak máme obavy,že to vyšumí...:(.Zatím nám nikdo nic nedal vědět nehoda se stala 26.9.Kdybychom sami nevolali a neběhali nikdo nic...

jmlc*

díky dodatečnému nahlášení PČR to nevyšumí - jen se prodlouží čas posuzování a výplaty... nebojte se

syfrig*
hodnocení

Děkuji Všem za podporu mě je líto vnuka on si šetřil na starý auto leštil ho z duchodu jsem mu přidával na opravy,TK,pojistku atd..bál se jezdit nechtěl,ale já mu povídal musíš doba si to žádá seženeš si práci... a když ho to chytlo jel z koleje po 4x a todle :(.Smula nó hlavně,že se nikomu NIC nesatlo plechy vem čert.Když mu něco dají zas to ňák hold splácáme :)

bambula*
hodnocení

0x

Pojišťovna lechko zjistí od kdy má každé vozidlo STK, plnění bude kráceno a možná soudní tahanice

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]