Nejste přihlášen/a.
dobrý večer, na internetu jsem uzavřela nové povinné ručení, ale udělala jsem velkou chybu a zapomněla jsem včas podat výpověď u předešlého povinného ručení u čpp . zjistila jsem, že to má být dva měsíce před datumem uzavření smlouvy, jestli to tedy dobře chápu, budu muset platit znova i čpp? nebo je ještě nějaká možnost?
Měla jsem velmi vážné rodinné důvody, mému otci se během několika měsíců tak moc pokazilo srdce, že se stal čekatelem na transplantaci, to ale asi nebude pojišťovnu zajímat?
díky za radu
Katko, opravdu jste prošvihla lhůtu pro výpověď z prvního pojištění?
Zákonný důvod pro výpověď je:
dohoda s pojištovnou, ale to asi pojištovna nebude chtít
změna vlastníka, zde pojišťovny často vyžadují zápis z techničáku, i když ne podle práva. Ale zase se můžou podle práva bránit, když Vám dokáží, že prodej nebyl a byl to jen podvod. Zde záleží, jak to ustojíte argumenty. Toto je rychlé řešení, jenže musíte důrazně argumentovat s pojišťovnou.
Dočasné vyřazení vozidla, dojdete na evidenci, za 100Kč dáte značky do depozita, udělají zápis do techničáku, uděláte si kopii techničáku se zápisem o depozitu, vrátíte se zpět na úřad a s novou pojistkou si značky vyzvednete.
Další možnost je, že nezaplatíte pojistné, budete vyzvána k zaplacení, nereagujete, vypoví smlouvu, avšak můžou po Vás požadovat doplacení pojistného za období za nezaplacené pojistné.
ČKP na Vás nemůže, páč máte zaplaceno pojistné číslo 2.
Hezký víkend
Je na Vás co si vyberete..
Zrušte novou smlouvu uzavřenou po internetu, což udělat můžete nebo ji jednoduše uzavřete již nyní, ale k datu, kdy Vám bude končit stávající pojistná smlouva, ať se nedostanete do situace, kdy vozidlo bude nepojištěné. ČKP nic neuteče.
novou smlouvu mám uzavřenou ke dni skončení staré smlouvy a začne platit po zaplacení pojisného, a to bych ráda udělala, protože to co zaplatím teď na půl roku u nové smlouvy, platím čtvrtletně u čpp, což dost ušetří mé peněžence.
takže jestli to chápu správně tak o auto je postaráno, nebude nepojištěné a výpověď čpp mohu poslat i teď, ale k ukončení smlouvy dojde až v prosinci, takže jsem povinna zaplatit ještě pojistné čpp, ale když ho platím čtvrtletně tak snad jen to?
dobrý večer,
sepsat fiktivní kupní smlouvu například s někym z rodiny a pak ji ukazát na pojišťovně ČPP.
a co Vám to pomůže? To budete muset i přehlásit auto. Nesmíte věřit všemu,co tu kdo napíše.Vám nezbývá nic jiného než : a) nová smlouva uzavřená distančním způsobem /po internetu/ vstoupí v platnost,až Vám daná pojišťovna pošle písemné podklady a Vy je podepíšete. Což nemusíte udělat a písemnou smlouvu vrátit s dovětkem,že odstupujete od předběžně uzevřené smlouvy po internetu. Nebo - b) dohodnout se s novou pojišťovnou a opravit datum účinnosti nové smlouvy po ukončení smlouvy staré.Nová smlouva může být podepsaná dnes,ale účinnost může být až někdy. V daném případě tedy vypovědět smlouvu s ČPP do konce října a nová smlouva může vstoupit v platnost od 1.ledna 2015. Tohle asi bude nejlepší řešení,pokud jste ovšem již u nové smlouvy nepodepsala datum jiné. Pak budete muset jednat a žádat tu novou o změnu a o navrácení. Osobně mne ale zaráží,že nová pojišťovna Vám sama nezařídila zrušení staré pojistky. Slušné pojišťovny to dělají.Pokud ne,pak bych jejich služby zvažoval.Raději si tuhle věc ještě překontrolujte. Osobně nedoporučuji praktikovat zde různé doporučované fígle.Každá pojišťovna chce své peníze podložené smlouvou,byť nešťastně uzavřenou. A k tomu má dobré a dobře placené právníky,kteří mají zkušenosti,jak si své peníze zasloužit.
pokud chcete konzultovat více - makon@asociace-sos.cz = poradna Sdružení obrany spotřebitelů,
Jmhad-dovolím si oponovat-jak mne může pojištovna donutit vozidlo převést na jinou osobu (tzv fiktivní KS)? Navíc jejich praktiky,ohledně kopie TP kde je zapsán převod nemá z jejich strany žádné právní opodstatnění! Jim musí ze zákona stačit jen KS!Nic víc ,nic míň!
doplněno 24.10.14 15:51:Hezky to píšete ,ale odekdy CKP půjde po autu co má povinné byt platí osoba jiná než kdo je v TP?Navíc zápis v registru NEZRČUJE vlastnictví,jen KS a nic jiného!Zatím mne žádná pojištovna nedonutila dodat jim kopii TP s převodem a vždy to museli akceptovat!
doplněno 24.10.14 15:52:Viz jak píše Jmlc!
pojišťovna nikoho nutit nebude.Jen bude kontrolovat - Česká kancelář pojistitelů - ,zda ten,kdo má vozidlo přihlášené na sebe také plartí povinné ručení sám nebo za něho někdo jiný. Když prodám auto a v evidenci bude psané pořád na mne,tak mi žádná kupní smlouva nepomůže.
toto vám budu rozporovat...
Vůz jsem prodal ráno v 8 hod, v 9 hod jsem naskenoval kupní smlouvu a zrušil pojištění - ve 12 hod se vrátil s reklamací a že chce vrátit prachy - opět jsem pojistil a prodej se "stornoval" - ale storno výpovědi už nestihnu, protože pojišťovny jsou samozřejmě velmi rychlé ve své činnosti ...
Co na tom je špatně?
Abych se v tom zorientoval a mohl případně dát radu, tak prosím doplňte:
- kdy máte splatnost uhrady pojistného na další čtvrtletí u čpp?
- bylo Vám doručeno od čpp oznámení o výši pojistného na další čtvrtletí, kdy to bylo?
děkuji za poskytnutí datumů, které by mohly být rozhodné pro postup na zrušení stávající smlouvy
doplněno 24.10.14 07:06:než to sem vložíte, tak udělám krok napřed, pokud to pomůže a pokud se tedy již něco neprošvihlo, takže pokud jste někdy v blízké minulosti (max. do jednoho měsíce ode dneška), dostala oznamovací dopis s oznámením o změně výše pojistného na další období (čtvrtletní), můžete uplatnit ustanovení zákona č. 37/2004 §13, odst. 4, které zní:
(4) Pokud pojistník se změnou výše pojistného podle odstavce 3 nesouhlasí, musí svůj nesouhlas uplatnit do 1 měsíce ode dne, kdy se o navrhované změně výše pojistného dozvěděl; v tomto případě pak soukromé pojištění zanikne uplynutím pojistného období, na které bylo pojistné zaplaceno, nebylo-li dohodnuto jinak. Pojistitel je povinen ve sdělení o nově stanovené výši pojistného pojistníka na tento následek upozornit.
a odst. (3):
(3) Pojistná smlouva může stanovit podmínky, za kterých má pojistitel právo v souvislosti se změnami podmínek rozhodných pro stanovení výše pojistného, s výjimkou změny věku a zdravotního stavu u pojištění osob, upravit nově výši běžného pojistného na další pojistné období. Pojistitel je povinen nově stanovenou výši pojistného sdělit pojistníkovi nejpozději ve lhůtě 2 měsíců před splatností pojistného za pojistné období, ve kterém se má výše pojistného změnit. V jiných případech nelze bez dohody s pojistníkem výši pojistného měnit, nestanoví-li tento zákon jinak.
ale je to tedy jen v tom případě, že by vám pojistku měnili, jinak pro vás platí ustanovení §22 o Výpovědi:
§ 22 Výpověď
(1) Je-li sjednáno soukromé pojištění s běžným pojistným, zaniká soukromé pojištění výpovědí pojistitele nebo pojistníka ke konci pojistného období; výpověď musí být doručena alespoň 6 týdnů před uplynutím pojistného období, jinak je neplatná.
(2) Pojistitel nebo pojistník mohou soukromé pojištění vypovědět do 2 měsíců ode dne uzavření pojistné smlouvy. Dnem doručení výpovědi počíná běžet osmidenní výpovědní lhůta, jejímž uplynutím soukromé pojištění zaniká.
v odstavci (1) je tedy lhůta 6 týdnů, ty dva měsíce jsou na smlouvu, kterou by jste nově uzavřela
splatnost úhrady čpp mám 14.11.2014 na období 14.11.2014 - 13.2.2015
změna výše pojistného mi byla doslána 21.8.
novou smlouvu jsem uzavřela přes epojisteni.cz se Slavia pojišťovna, ta mi poslala smlouvu a zelenou kartu platnou od 14.11.2014 a platnost smlouvy vzniká při zaplacení pojistného nejpozději do deseti dnů od 14.11. Napsali m, že smlouvu není nutné podepisovat a zasílat zpět.
děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.