Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svícení obrysovými světly

Od: lamp odpovědí: 7 změna:

Prosím vás lidé znalé. potřeboval bych poradit ohledně Škody Felicie hatchback rok výroby 1998- když např. potřebuji auto zkontrolovat než vyjedu apod. nemohu samostatně rozsvítit obrysová světla se zhasnutým motorem, auto je dovezeno z bazaru původně z Rakouska, tak doufám že není jinak elektrika nastavená. Když chci jakkékoliv světlo rožnout, musím nastartovat motor. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

1x

Koukni do pojistek, zda tam není nějaké jiné relé.

doplněno 23.10.14 23:44:

Dobrý autoelektrikář to vrátí dopořádku, tak neotálejte. Svítit bez motoru je u krajnice nutné.

cobrak*
hodnocení

1x

Dobrý den, pokud chcete u vypnutého motoru zapnout obrysový světla, není v tom žádný problém a jde to. Zmáčknete tlačítko obrysových světel a budou Vám svítit. Pokud chcete potkávací, už musíte mít zapnutý okruh. Obrysovky svítí i bez klíčku v zapalování!

gumid

Spousta neznalích eletkrikářů okruhy různě přeruší a pak natvrdo fungují jen při zapnutém klíčku nebo nakoplém motoru...

lamp
hodnocení

Díky, asi je elektroinstalace pořádně podrbaná, auto je z bazaru, též mne udivilo, že nic nesvítí, ač mačkám kterékoliv tlačítko, jen na okraj- při kontrole drátů v dveřích kufru bylo světlo třetí brzdové napojené s ohřevem skla, nádhera, když ohříváte sklo a nevědomky svítíte za jízdy brzdovým světlem u zadního okna, a kontrolky mění intenzitu svícení, akumulátor smrdí, jak je horký... Ještěže to byl nakonec jen regulátor a neodešel alternátor- to nastalo při jízdě z bazaru- ... díky za upozornění, co by na to stk, mne ani nedošlo.

hodnocení

0x

To bude zapojené přez kontrolku dobíjení nebo tlaku oleje já to měl tak na favoritu a jediný problém byl na STK,projít jsem prošel ale brblaly protože museli tahat tu hadicu na odsávání výf.plynů přes celou halu.Jestli to chcete vrátit do původního stavu tak by to neměl být pro šikivného mechanika problém

fiser22*

Ono taky záleží co je původní stav, sám mám Felicii, rv. 1999, a takto jako to má tazatel to mám zapojeno již od výroby a na STK nikdy nebyl problém.

martinhajek*
Nesmysl, obrysová světla MUSÍ svítit i s vypnutým zapalováním. Nemůže to být z výroby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma obrysova svetla

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]