Nejste přihlášen/a.
Mám na výběr z těchto aut, a nějak nevím jak si vybrat, zatím tak trochu u mě vede to BMW ale furt nevím. Jedná se o moje první koupené vozidlo.
Chci za cenu cca 50-60tisíc.
aby ještě aspoň 2 roky jezdilo. A bylo trochu spolehlivé.
Když byste mi radily jiné, rád přivítám rady.
1) sauto.cz/...
2) sauto.cz/...
3) sauto.cz/...
4) sauto.cz/...
5) sauto.cz/...
Všechno to, co jsi ukázal jsou ukázkový šroty. Zkus myslet, než něco vybereš, chápu, že mít BMW za 50k je pro tebe super na machrování, nebo na honění ega, ale jak asi to auto bude za tu cenu vypadat. Přestaň vybírat pozlátka, zkus mrknout na soukromou inzerci, vykašli se na bazary, zkus uvažovat hlavou, nejdi na hranici stanovené ceny, nech si alespoň 15k na opravy, které veř mi, přijdou.
Moc tedy nechápu chci za cenu 50-60 tisíc, aby 2 roky jezdilo. A co za 2 roky, zase shánět auto za 50-60 tisíc, aby 2 roky opět jezdilo?
Nebylo by lepší rovnou investovat do dražšího a aby vydrželo déle?
Rozhodně bych auto nekupoval zde v ČR, jelikož je to tu samý podvodník s autama, neříkám, že každý, ale většina. Dále bych se rozhodoval co se týče dílů dle dostupnosti a ceny. Osobně nejsem moc zastánce Ford ani Opel, jelikož s nima byl vždy problém. A BMW? Připrav se na vyšší ceny za díly v případě problému .)
Taky jsem byl mladej a sháněl svoje první auto. Objezdil jsem toho dost a nakonec si koupil voňavou Feldu, což by mě předtím ani nenapadlo, ale ukázalo se to jako nejlepší auto na začátek a kdyby se nerozpadla korozí, jezdil bych s ní i nadále. Za pěknou Félu se ti nikdo smát nebude a nebudeš mít v ní takový pocit nezranitelnosti jako v lepších a silnějších kárách, což v začátcích není na škodu. Kup si něco s malým benzinem a předním náhonem, levné díly výhodou!
Naprosto ve všem souhlasím! Já osobně jsem to udělal stejně, člověk, když to někde odře, tak ho to tolik nestojí a ani tolik nebolí. Když do Tebe na parkovišti před Tescem naboří starej dědek ve Škodovce, tak to vyklepeš, dáš kit a jedeš další desítky tisíc kilometrů. Já osobně jsem to takhle přesně, jak píše kolega udělal. V 18ti papíry, první auto Felda, najel jsem na ní 70 tisíc a pak si pořídil auto o několik tříd výše a nemusím se o něj teď tolik bát, že bych ho někde odřel, protože na Feldě jsem se vyjezdil. Dodnes vzpomínám, jak jsme s klukama jezdili mezi vesnicema rallye a modlili se, aby za zatáčkou nestáli policajti. Jo, to byly časy, které mě naučili auto perfektně ovládat a vidím zpětně, že to byla ta nejlepší volba, co jsem mohl udělat. Když se něco porouchalo, napsal jsem tady na forum nebo na feliciaklub a všechno si opravil a zase jezdil sám. Když Ti klekne felda, zastavíš u krajnice, "dotáhneš šroubek" a frčíš dál. Když Ti klekne ten Baworák, to jsi ukazoval, tak se toho budeš tak bát, že budeš pět hodin čekat, až Ti přijede táta přes půl republiky pomoct! Opravdu, kup nějakou starou šunku, nauč se na ní a budeš králem silnic
auto.bazos.cz/... co takhle tohle . Za tohle se stydět nemusíš a vydrží ti dlouho.Mám ladu 21044 1700 i 8 let a jen měnil olej svíčky,brzdy dělal a to je tak všechno. A to jezdim denně 70 km. A na sněhu zábava a zatáčku se dá vybrat perfektně ,ne jak s předním náhonem že to je nedotáčivé a jedeš rovně. Vím ze svých zkušeností.Pod rukama projelo dost aut a skončil u lady asi napořád.
nejdřív se zamysli, jestli nafta-benzín, 2-4-5 dveří... kombi...
Pak teprve hledej varianty.
opel 2,0 - olejnička a problémový motor
opel 2,2 sežere tě za živa...
BMV - jo jestli seženeš auto bez nutného servisu.. za ty prachy těžko - a servis je hooodně drahý
Ford - kamarád servisák říkává s oblibou "K..vaford"- starší kus v případě závady na el. systému radši dáš do ekodvora, než hledat problém a kupovat ND...
Na tvém místě bych po zjištění, co vlastně chci za typ vozu (předpokládám sedat-liftback) šel do levnějších servisů...
např. toto je se základní výbavou, má to pytel, díly levné, motor super,... s Toledem jsem zažil dobrých 6 let (než shnilo) - a kdybych potřeboval vůz na 2 roky, chci zase jen toto s 2 letou STK.
vectru v nartě ani omylem odejde ti čerpadlo a si v tom hnedle za 20-40tisíc
ta 2,2ka v benzínu od opla to je taky taky pěkná kasička
a ty ostatní auta první závada a stojíš neb nebudeš mít na opravy ale abych nebyl jen pesimista nejlíp mi z to ho vychází ta 1,8ka v mondeu tady jí má soused a až na pár drobností ložisko v kole,prasklej napínák drážkovýho řemene a vyhořelý mlhovky jezdí
ale jak píšou ostatní počítej vždy po koupy s prvotní investicí 15-20 tisíc -rozvody oleje možná brzdy možná vejfuk
ještě maličkost - než začnete řádit s "novým autem", zkuste se zamyslet, jestli stojí za pokus předjíždět na poslední chvíli...
Pokud chceš BMW, tak raději voňavou e36 než vylítanou e46, nejlépe kombíka-je zde předpoklad, že nebude zhuntovanej od mlaďasů. Motor každopádně benzin s řetězovým rozvodem. Prodává se hodně kousků s 1,6 a 1,8 (čtyřválec), sice do BMW patří min.šestihrnek, ale pro začátečníka je to na zadní kola až až. Auto je to ještě poměrně jednoduchý, vpředu prostorný a ceny ND kupodivu nízký (ne však v autorizáku).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.