Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti se zimní pneu (Nokian)?

Od: nokian odpovědí: 12 změna:
Ahoj,-toto téme tu je již nespočetně krát, ale byl bych rád za Vaše zkušenosti s těmito pneu nebo i jinými -bydlím na horách, docela v kopci a mám auto se zadním náhonem (první zimu)-uvažuju o těchto pneu: nejenpneu.cz/... mpneu.cz/... (omlouvám se, nešel mi vložit klikací odkaz) Děkuji, za případné odpovědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlasatec*
hodnocení

0x
Jsou hodně měkké takže se rychle sjedou ale do hor si myslím že ideální.

hodnocení

0x

Na Nokiany jsem slyšel chválu, ale osobní zkušenost nemám. Za tu cenu prodává i Continental a ty používají dražší výrobci aut jako první gumy. Sáhnul bych po nich.

doplněno 23.10.14 09:55:

Zimní Continentalky sjedu za těch 5 let, je to nájezd cca 30-35tis km, ale dávám jim zabrat. Dokázaly by najet víc... :)

nokian
hodnocení

Díky, za opovědi. Nicméně nerad bych kupoval každou zimu nové pneu :) Jak jsou na tom ty continentaly kolik se na nich dá najet? (ano google znám :-D)

jmlc*

continental je obecně nejlepší v poměru kvalita-nájezd km.. ale taky si připlatíte.. u některých vozů to nestojí za to - máte-li však v zimně časté cesty po silnicích se sněhem, ledem... doporučuji !

Na mé auto by stály cca 2360,- kus - tak se dívám po alternativách - rád bych také poprosil o zkušenosti - co tak firma NEXEN?

doplněno 23.10.14 09:48:

Continental mám na mém kombi - nikdy mne nezklamaly.. dokonce ty jedny jsou z roku 2008 a na zadní nápravě mi vydrží počítám 40tiskm.

Myslím, že někde v testech (vždy záleží na rozměru pneu a kdo test "platí") byly Alpiny lepší v některých oblastech, ale víc se opotřebovaly...

Ten NEXEN má zvláštní testy - jednou je třetí, jednou 17tý ! Opět - záleží na rozměru pneu ... testy u ADACu ale na nexen nikde nevidím..., asi nemají zájem konkurenční značky..

Heureka.cz si je třeba moc chválí... - ale já se jich bojím ..

nokian
hodnocení

A proč vlastně chcete změnu/nexen? Když Vám vyhovuji continental? :)No nějak pořád nevím cena je +- stejná Michelin Alpin a4 xl 215/50 R17 Continental TS830P 215/50 R17
jmlc*

nn, u continental mám můj rozměr nejlevněji za 2350,- a nexxen má nějakou akci - 1460,-kus - to je poznat :)

nokian
hodnocení

Jo takhle :) Já bud pujdu do těch continental nebo alpin, myslím, že neudělám špatně...
Ohledně těch Nexenu moc neporadím sám se v tom nevyznám :), každý to vidí jinak to je pak těžko...
Na testy se koukám tady mpneu.cz/... Popřípadě zkuste tam napsat třeba Vám poradí :) (taky jsem tam psal ted, které z těch dvou vybrat)

asd*

Nexen mám letní a za mokra kloužou jak sviňa ;) Jak jsou na tom zimní nevim, ale dal bych si na ně pozor...

Ze zimních mám favority trio TS850, GY 9, Alpin A5 (na velký nájezd většinou mimo sníh spíš Alpin A4 - výrazně míň se ojíždějí)

Nokiany bych rozhodně doporučil. Kolik za zimu najedete?

nokian
hodnocení

Jsem ochotný něco připlatit max do 4 tis, ale aby mi něco vydržely...Ještě koukám na apliny a4 ty prý mají docely vysoky nájezd km...tak byt tyhle nebo ty continentaly. A to jsem myslel, že půjdu do těch nokianu :D ,ale když tady kolega zmínil, že se docela rychle sjedou

hubas*

Do hor bych nezavrhoval ani Sunny Wintergrip nebo Wanli Winter Challenger, je to stejný výrobce. Byl jsem velmi spokojen, cena výborná (205/55R16 za 1050Kč DOT2014) a objednal jsem si je znova na jiný vůz. Nejedná se o protektory.

cobrak*
hodnocení

0x
Máme je na sanitkách,vyjedou všechno. Jak tu někdo psal, rychleji se sjíždějí,ale myslím,že je to nepatrná daň za bezpečnost,kterou dokážou udržet i za jízdy v krizových situacích při zběsilé jízdě,kterou se na zzs jezdí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]