Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Staré nové pneumatiky

Od: risa77 odpovědí: 17 změna:

Zdravím.
Kupoval jsem zimní pneumatiky z eshopu NejlepšíPNEU.cz 195/60 R15 a přišly mi pneumatiky Nokiany W+ z roku 2012 (dot 2612) přesto, že jsem do objednávky jasně napsal, že chci maximálně rok staré. Když jsem si napsal o slevu tak mě paní z firmy napsala kec o tom, že výrobci považují pneumatiky do 4 let stáří za nové. Tak teď nevím, zda si je mám nechat nebo odstoupit od smlouvy a poslat je zpět? Bydlím v kopci místy přes 20% stoupání, úzká silnice a když je sníh tak hrůza. Mám strach že tyto gumy budou klouzat.
Děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jyri*
hodnocení

1x

hele nevím no já osobně vím že když mají prenumatiky ve skladu tak jsou nakonzervované přípravkem proti stárnutí proto také nové pneu kloužou a výrobci doporučují uject cca 50km se zvýšenou opatrností já bych se pneu vůbec nebál jen bych jim napsal asi stížnost že nevyhověli všem tvým požadavkům a že to bylo naposledy co si u nich nakupoval

2kedar*
hodnocení

0x

Ono záleží mnoho na tom v jakém prostředí byly pneu skladovány. Pokud byly v létě v plechové hale

rozpálené na 60°C pak jim to moc nepřidalo.

Já měl Nokiany 165/70 R13 a byl jsem hodně spokojený.

Teď mám Vredestein o stejných rozměrech a (Z loňska) neviděl jsem v nich zásadní rozdíl.

Jsou obě docela dobré.

hodnocení

0x
Brblal bych stejně jako vy, pokud je sjedete za 3 roky, tak bych neřešil. Jestli je chcete na co nejdyl, že málo najedete tak je to otázka. Správně uskladněné by byly ok. Koupit rok staré považuju za normální. Většinou se mi povedlo koupit staré půl roku, záleží na obchodníkovi jak jsou i něj obratkove.
doplněno 22.10.14 18:08: Pokud budou klouzat tak určitě ne letos a příští rok, to budou stále fit.

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, pošlete foto, jak je pryž tmavá, resp. jak pneu vypadají. Osobně bych se ale obratem poslal zpět, protože se prostě narvat někomu musí, že? Od toho je tam poznámka k objednávce a pokud jí nerozumí, tak Vám mají zavolat. To jsou obchody. Pozor, ale pokud zase koupíte pneu třeba s datem 8-9/2014, tak se moc nepomůžete, pryž trochu "vyzrává", takže je lepší mírně odleželá. Nová extrémně klouže, i když se po čase ojezdí taky. Asi si na mě teď vrhne dav, ale kdysi a nevím kde to nějaký gumárenský expert tvrdil.

hodnocení

0x

Dobrý no, zrovna dneska jsem tam objednával Polaris 3 na Feldu (165/70 R13), měli jednu z nejlepších cen, tak jsem se nechal zlákat, snad nebudou moc staré, určitě je neplánuju sjet za dvě zimy.

doplněno 22.10.14 18:28:

ikdyž zase dva roky při dobrém skladování není žádná hrůza...

Na "stopětce" mám protektory 7 let staré (Vraník) a na sněhu drží líp než cokoliv jinýho :)

ja mel vraniky na golfu variant a snad nejlepsi zimaky co jsem mel , jsem vyjel vse co slo (Ano nejel jsem do alp :) ) ale fakt byly dobre.

doplněno 22.10.14 20:06:

btw pokud byly dobre skladovany tak neres , jinak je zkus vratit a uvidis ze eshop se bude skubat

Pokud je vrátí do 14ti dní bez udání důvodu, tak se můžou cukat jak chtějí. :)

risa77

Spíš to vypadá na tu rozpálenou plechovou halu, ty pneu na mě působí "vyschlým dojmem", ani gumou nevoní, jen slabě. Nové zimní gumy co jsem kupoval dříve, byly vždy hodně aromatické, měkoučké, černé, tyhle jsou spíš šedočerné nádechem do hněda.

Pneu už sháním delší dobu, ale ten rozměr není příliš obvyklý, jiní prodejci jsou solidní, mě vždy zavolali, že jsou starší než požaduji a objednávku zrušili.

Ale jak je poslat zpět dohromady váží 31kg, takový balík mě na poště vezmou?

trtr

Kontaktujte firmu, vyšle PPL a to je u Vás vyzvedne, jen to nějak zabalte, ideálně tak, jak to bylo.

Zavolal bych do firmy, zda jsou ochotní zprostředkovat dopravu přes tu samou, co je dovezla. Mají lepší ceny, uvidí že je skutečně chcete vrátit. Zdůraznil bych ze takové stáří vs cena se vám nelíbí, možná se dohodnete na kompromisu a budou spokojení všichni. Nesazel bych na to, ale nic ztratit nemůžete :) jen to poštovné.
Také si myslím, že naolejovana guma má vonět.
risa77

Byla to česká pošta. Pohrozím jim odstoupením od smlouvy a uvidím.

Tak jestli jste jezdil Vraníky, tak na ty Polarisy buďte velmi, ale velmi opatrný, jsou to svině klouzavý. Já jsem Polarisy dojezdil po dvou sezónách, zaplaťbůh, minulou zimu a na tuto jsem z majitele firmy vydyndal GoodYear UG8. To je slušná guma za slušnou cenu (na Octávku tuším 1400,- )

mire*
hodnocení

0x

Vůbec bych to neřešil, okolo stáří pneumatik je zbytečná hysterie. Několik let nám výrobci a hlavně "odborníci"novináři masírovali hlavy o nebezpečí starších pneumatik. Loni měli všichni výrobci na skladě mnoho zimních pneu a tak přiznali, že nepoužitá skladovaná pneumatika si své původní vlastnosti zachovává ještě několk let po vyrobení. Dobrý článek je třeba tady mpneu.cz/... Takže bych zachoval klid, rozdíly po roce skladování nezměří ani specializovaná zkušebna. Schodou okolností mám tyhle Nokiany už rok a jsou fakt dobrý.

asd*
hodnocení

0x

Zadání bylo jasné - max. rok staré a to nedodrželi = můžete reklamovat rozpor s kupní smlouvou.

Jinak ale pokud nebyly na přímém slunci, tak jim nic nebude, bát se toho nemusíte. Na povrchu nové gumy je konzervační vrstva, pokud byly dobře skladované tak dva roky nic není. Jiná věc je omezené stáří pneu, pokud máte menší nájezd tak za tři roky už jako zimní nevyhoví a budete muset kupovat nové i když vzorek bude OK.

Na vašem místě - pokud bych je stihl ojet za tři zimy tak bych si je nechal (škoda času s vyřizováním reklamace), pokud nestihl, tak bych je vyreklamoval. Dodali starší než objednané = na vaše náklady zašlu zpět a vy buď pošlete to co bylo objednané nebo vrátíte prachy...

Prosím vysvětlit - cituji : Jiná věc je omezené stáří pneu, pokud máte menší nájezd tak za tři roky už jako zimní nevyhoví ... Domnívám se, že o použitelnosti rozhoduje pouze hloubka vzorku v hlavním dezénu? (min. 4 mm).

hubas*

Guma stářím tvrdne, tvrdé zimní pneu nemají dobré vlastnosti.

hodnocení

0x

Tak mi dnes Polarisy ze stejného obchodu přišly a jsou DOT 3014, tedy z konce letošního července.

U Vás bude "problém" ten, že jsou to atypy které nikdo nekupuje, tak nemají důvod naskladňovat nové. Ovšem nic to nemění na tom, že se měli napřed zeptat jestli je chcete, kvůli poznámce v objednávce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]