Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení v polopřevodu bez ekolikvidace

Od: dezi odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

Mám auto delší dobu v polopřevodu na sebe cca 1 rok s pov.ručením které zanedlouho vyprší, a tak chtěl bych vozidlo zrušit ale díly si ponechat ( karoserii hodit do šrotu).Jenže mi bylo sděleno že od 1.10.2014 již to nejde vozidlo má být celé a fotí se :( jde si vozidlo ponechat a zlikvidovat (rozebrat) sám? Děkuji za odpověd.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

dezi, některé odpovědi jsou úsměvné.

Abyste mohl vozidlo vyřadit z databáze, musíte nejdříve dokončit polopřevod, (dokončit započatý úkon změny majitele), zaplatit příslušné poplatky a předložit doklad o ekologické likvidaci.

Co vše asi uděláte? Nic. Páč nechcete vozidlo dát do likvidace.

Já bych počkal na prováděcí vyhlášky novely zákona, který určí, jak se budou vyřazovat vozidla z polopřevodu, pak bych naložil nějak s doklady

Opět bych já udělal, že vozidlo ekologicky rozeberu doma, rozprodám díly co nepotřebuji, odpady předám příslušným firmám, šrot do železa, plasty do sběrny plastů atd..

Kdo má lepší radu? (nechám s klidně poučit)

tomaslad*

Pred rokem jsem likvidoval Favouse v klinicke smrti, byl napsan na me (ne poloprevod). Fyzicky jsem ho nechal rozebrat v mistnim SOU z vyukovych duvodu, ucednici se na tom vyradili, opravdu to rozseparovali, nejake diky jsem si vzal, kastli a motor jsem nechal ucnaku, to dali do sberu a meli s toho nejake penize do fondu, navic jsem si nechal vystavit oficialni potvrzeni, orazitkovane, podepsane autoritou z SOU. Toto bylo dejstvi I.

Dejstvi II, magistrat, dopravnespravni agendy: Ja: tady mam papir o likvidaci, chci auto trvale vyradit. Urednice: to nejde, musite mit ofiko papir o eko likvidaci. Ja: nemam, mam tento papir, je tam razitko, je tam napsano, ze to bylo eko zlikvidovane, tak mi to zruste. Urednice: to nejde, to musi byt jine razitko, musite to nechal zlikvidovat u autorizované eko spolecnosti. Ja: uz nemam co likvidovat, uz je to ve vysoke peci, co mi doporucujete teda? Urednice: reseni mam, tady mi podepiste namnozene cestne prohlaseni, ze auto si nechate pro jine vyuziti (sklenik, kurnik, pristresek, artefakt...) a ze nestoji na verejne komunikaci a jak Vam to odhlasim. Ja: proc me nutite lhat? Uz je to ve vysoke peci, nechci podepisovat lzive cestne prohlasení. Urednice: jestli to chcete zrusit, toto je jedina zakonna cesta a nedelejte chytryho. Result: vymekl jsem, lzive podepsal, za 5 minut jsem odcháze s velkym TP s trvalym vyrazenim auta z registru vozidel. Jsme v CR, zacina to temito kravinami a konci desetimiliardovymi korupcnimi tendry a verejnymi zakazkami-tunely a vsim tim pravne-spravnim marasmem.

Tomáši a teď dejte přesné datum. Já tipuji že to bylo před říjnem 2013.

tomaslad*

dohledám datum doma v TP a pak upřesním

doplněno 01.11.14 21:44:

Ano, bylo to v cervnu 2013.

hubas*

Přesně tak, nyní to již legálně nejde, jedině EKO likvidace. Mám RZ v depozitu a čekám, co se bude dít...

alenanova79*
hodnocení

0x

Nechápu proč s tím všichni vymýšlí různé čachry. Není lepší odlehčít přírodě a nechat auto zlikvidovat / zrecyklovat?

To opravu potřebujete mít zbytky starého auta doma? Stejně většinu věcí vyházíte..

asd*

Lepší je přírodě odlehčit a místo výroby nového dílu použít starý funkční, do šrotu házet jen nepoužitelné věci...

Dát do depozitu, prodat někomu nedohledatelnému a na něj odhlásit. Dál už to je jeho auto a jeho starost, úřady musí obesílat jeho.

hodnocení

0x

no normálně to asi nejde, bez dokladu o ekol. likvidaci ho neodhlásíte z evidence, pokud nepůjde do rizika ta organizace, která má právo auta ekologicky likvidovat, a auto vám nechá

hmm
hodnocení

0x

všechno jde - uplatíte vrakoviště a místo aby vám zaplatili 2000 za auto, zaplatíte jim 1000 za papíry o likvidaci..., ale jednak je to podvod (můžou vás nahlásit za pokus...) a jednak ten zbytek vraku, který vám zůstane na dvorku, zahrádce, před domem, na půdě.. budete mít 10 let a pak horko těžko někam dávat - výkup železa má zakázáno zákonem přijímat kousky vozu - jen celý vrak !

Nedávno sem psal někdo zkušenost podle které mu známý poradi, že deponované auto lze vyřadit i na prohlášení o tom že si ho necháváte jako předmět sbírky nebo k renovaci a prevedení na veterána. Nikde pak není napsáno, že se vám úmysl udělat z něj veterána musí podařit :) No nevím . . jak jsem slyšel tak prodávám. Jako nápad to vypadá dobře. V čechách jak známo není zákon, který by se někomu nepodařil obejít.
doplněno 22.10.14 12:30: A pro vystřízlivění některých ekologů výše bych rád jednu námitku - nutit lidi aby funkční auto mohli zlikvidovat jen jako kompletní a přitom tolerovat praxi, že firmy živící se likvidací, provozují prodej použitých dílů je poněkud divná praxe. Použité dily z trhu nezmizí a státu by tak mělo být jedno jestli půlku auta rozprodá majitel nebo si na tom narejžuje firma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]