Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
můžete mi někdo poradit jak začít se svářením plastů? Pohybuji se kolem motorek a aut a hodně lidí mě žádá jestli bych jim mohl něco svařit. Je na to potřeba nějaká svářečka? co si myslíte o tomhle motoride.sk/... díky za cokoli
já používám nástavce do horkovzdušné pistole,chce to cvik ale jde to něco je tady i ze svařovacíma drátama:
doplněno 22.10.14 21:26:Diskutovat můžem i tady já nejsu nějaký odborník abych uděloval nějaké extra rady.Ten nástavec jsem si koupil asi před rokem a půl abych mohl svařit buben pračky (zatím drží a neteče
) a poté ho použil na nárazník,kapotu, zrcátko a zahradní stolek(už je v pánu)Mám obyčejnou pistol s mechanickým ovládáním svařuju zhruba na 400 stupnů(podle materiálu).Jinak záleží opravdu na materiálu většina je PP ta kapota je ABS(nebo tak nějak)Nějaké video je na jůtube Chce to opravdu zkusit a nebát se toho šak to tmel překryje
Tož tak asi
Tak zaprvé - nepotřebujete toto udělátko - stejnou funkci udělá třeba normální pájka... jen pak očistíte očko...
Ad 2 - existuje mnoho plastů a každý může mít jiné složení... může se vám podařit "zalepit" 10% těchto kousků, ale stejně to pak na tom místě bude mít menší tvrdost a může praskat... Např. zatavení nárazníků auta běžně stojí 1000,-Kč + lakování - se zárukou a dobré kvality
3) Horkovzdušná pistole pro svařování plastu je lepší nápad
- ale stále platí, že když někomu něco opravíte, vystavujete se riziku, že to prdne a on bude reklamovat - vícekrát "přetvářené" plasty mění vlastnosti, křehnou, ...
Osobně bych se bál do takové služby ostatním bez vzdělání v oboru plastů nebo dlouhodobé praxe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.