Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ako nastriekat pulice (original-makky plast)

Od: jinx® odpovědí: 4 změna:

Zadrav´m radcovia.

Originál puklice Škoda ( takéto--viď obr.dole) sa časom olúpali a na niektorźch miestach vidieť iba sivý plast.Potrebujem poradiť s obnovou metalického povrchu.Takže obrúsiť odmastiť a potom základ na plasty? alebo?Puklice sú narozdiel od tých "kauflandových" a "benzínkových" pružné a chcem aby sa farba neolúpala pri ohnutí plastu.Prosím nepíšte mi "kúp si nové a pod" Ďakujem R.

Ako nastriekat pulice (original-makky plast)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

musíš před lakováním použít primer autolaky-eshop.cz/...

gumidek*
hodnocení

0x

Jak jste to dělal předtím, že se loupají? Postup obrousit, odmastit,základ na plasty a barva, je správný.

Ovšem je to dost exponované místo (štěrk,písek,posypová sůl). Nesmysl lakovat. Nebo obruste lakýrnickým papírem do jemna (zrnitost 600,800,1000 a více či pastou leštit).

hodnocení

Nerobil som to ešte.Puklice majú 12 rokov a teda z výroby.Že by boli v minulosti striekané som nepostrehol,alebo si myslím že by som to rozpoznal.Ale predpokladám že som jeden z mála čo sa púšťa do podobného experimentu.Zrnitosť 600-800...určite použijem 1000 alebo aj viac a vodné brúsne papiere.Nakoniec ostali mi z renovácie svetlometov kde som brúsil 2000-kou vodným ale toto až nakoniec.Ide mi hlavne o tú pružnosť.

doplněno 21.10.14 11:11:

To lúpanie farby si viem vysvetliť jedine tak že bolo často čistené WAP-kou.Bolo to firemne auto.

gumidek*

Wapka se nesmí přikládat blízko lakovaných ploch. Mě wapka poškodila lakovaný práh, když jsem se blbec snažil sundat asfaltové ťupky. Na plochy laku, kde pere slunce (střecha,kapota,zadní dveře) to vytvrzuje a zraje rychleji než nějaké spodní prahy ... či poklice kol.

Proto doporučuji wapem opatrně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]