Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
dneska jsem měnil žárovičku u palubní desky na moji felicii, ale potom co jsem vše zapojil zpět tak mi ukazatel paliva ukazuje, že mám plnou nádrž, ale přitom v nádrži už moc benzínu není, protože jezdím na plyn. Po nastartování stále ukazuje plnou, ale současně i svítí rezerva.Po vypnutí spadne na nulu. Nevíte co jsem tam mohl pokazit? ZKoušel jsem to odpojit a připojit vše zpět, ale stále stejný stav.
Demontuj to znovu a povol pod palivoměrem tu měděnou matičku. Budík stáhni z tišťáku a prostříkej kontakty (jen mírně). Pak zasuˇ,vysuň opakovaně, ať se ty kontakty ošoupají a slož zpět.
Jinak ti něco odešlo ne desce (součástky kolem budíku). Nech si v nouzi u nějakého elektronika přepájet ty tranzistory a kondíky za nové (je škoda k vůli tomu vyhazovat celou desku či budíky).
môže byť niekde zlý kontakt s budíkom. pozri na tento pájkovaný kontakt na samotnom budíku, možno bude odtrhnutý, potom keďsa pritiahne matka tak sa to rozpojí. alebo pre istotu ho prepájkuj a tak isto prepájkuj všetky spoje na svorkovniciach palubovky preventívne - teda žltý, biely a čierny konektor. v spojoch môžu byť mikrotrhlinky a potom nieje dobrý spoj. napr. môže byť zlý spoj zrovna na tom kábli čo ide z plaváku atď...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.