Dobry den potreboval by jsem poradit jestli jde dat na octavii 2 kdyz mam rafky 17 a pneu 225/45 tak jestli jde dat na octavii pneumatiky 225/50 celkove sem to pocital ze je profil o 1,125 cm vyssi cili by jse octavia mohla zvednout o tuto vysku? pocitam to dobre? a jde to ohledne podbehu atd aby to nekde neskrtalo treba pri zataceni atd? . prozatim jsem dal do zadu pridavne zatezove pruziny z holandska ( jsou umisteny v hlavni pruzine ) coz zadek zvedlo cca o 1,5 cm a ted chci prave dat jeste do predu 2cm podlozky a do zadu 3 cm podlozky coz by mohlo celkove zvednout auto o ty dva cm jeste ( protoze zadek se uz nezvedne podle me o 3 centimetry kdyz je zvedli uz tema zatezovyma pruzinama) a kdyz bych dal vetsi profil pneu na 17 jak sem psal tak v kombinaci podlozky pruzin a vetsi profil pneu by se to celkove mohlo zvednout o 3-4 cm od zeme. uvazuji spravne nebo se mylim a jaky mate na toto nazor? dekuji.
Nevím,záleží co máte v TP (I když zatím nikdo nedokázal že nepředpisové rozměry způsobili snížené plnění z povinného!)ale spíše bych se toho držel,alespoň na STK popř s novým na EvK! zkuste si to najít v odkazu!
nebudu tu rozporovat smysl (či nesmysl) dávat na takový vůz takové rozměry - jistě máte dostatečné finance na daný rozměr pneu a pokud v TP vámi uvedený rozměr není, jistě vám nebude vadit, že vás PČR nechá odstavit vůz nebo pošle na STK, kde vám STK zruší...
Doporučím ale zvednutí v nějakém tuning servisu... zásahy do podvozku, které uděláte neodborně, se vám můžou hoooodně vymstit. Třeba i tím, že při pojistné události ve finále může říct pojišťovna, že nemáte homologaci pro dané ND a že jste neměl jet na silnic s takovým "povozem". To má pak dvě možnosti - 1) jako poškozený nedostanete korunu 2) jako viník můžete platit celý život jiným...
Jestli mate namysli pruziny s holandska tak ty mam od dodavatele s cr a maji Evropskou legislativu takze tam problem neni , a podlozky chci dat taky drazssi ktere jsou homologovane ja bych na auto nedal soucastku ktera neni homologovana prace s duvodu jak jste vy napsal - pojistne plneni. Montaz zatezovych pruzin byla provedena v autorizovanem servisu. A podlozky my pry taky daji bez problemu jen si je mam privest protoze je oni nenabizeji. takze jse mi jen jedna o ty pneu pac v technicaky a teraz i na aute mam 225/45 17 ktery by jsem chtel vymenit za pneu 225/50 17 ale nevim jestli mi nebudou nekde drhnout muze mi nekdo poradit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.