Nejste přihlášen/a.
Zdravím vespolek. Překládám opět jeden seriál a zaráží mě jedna věc. Muž bude učitněkoho řídit vůz, manželka mu říká: "Tak pozor, ať (ta, co se učí) hlavně nezadře spojku." Když pak dojde na učení, končí tím, že zastaví a muž říká: "Tak, zařaď na parkování." = mají automat. převodovku (+seriál se odehrává v USA, takže se není čemu divit). Zajímá mě, jestli můžu zadřít spojku v automatu... Jde to vůbec? No a protože termín mám dnes v noci, prosila bych, jestli byste někdo nevěděl rychle... Díky moc a hezký večer.
Některé automaty mají několik spojek. Porouchat se mohou, ale ne vinou obsluhy.
Řekl bych, že v tom seriálu je to myšleno jako vtip, protože autor si myslí, že automat žádnou spojku nemá, když nemá spojkový pedál.
No právě... Ironie by to být mohla, to je fakt, ale blbé je, že jako idiot, který věc nepochopil, budu vypadat já... :-/ Ale nenapadá mě nic jiného. Díky za reakci!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.