Nejste přihlášen/a.
Zravím. Mám feldu 1,3 Mpi kombi rok 98. Už dva roky se objevuje závada v chodu motoru. Motor z ničeho nic začne škubat a ztrácet výkon. Toto se nejvíc projevuje při delším táhlém stoupání a nebo na rovině, když jen takzvaně lechtám plynový pedál. Toto dočasně zmizí při sešlápnutí plynu až na podlahu, kdy jde motor prudce do výkonu, a nebo za jízdy při vypnutí a znovu nastartování motoru.Přitom palivový a vzduchový filtr je ok, i pal. čerpadlo zdá se být v pořádku. Lambda sonda je nová. Neví někdo co by to pohlo být?
Prudce do výkonu v rámci výkonu svého motoru, nevím, co se Vám nelíbí, ale tazatel to popsal správně. Kolik KW máte Vy?
Jo, to mi povídej. Dokonce mi jedna nešla napojit na VAG (příliš mnoho sporadických chyb a když jsem to vypíchnul přímo na K.line drátku a obešel motorový svazek, tak stále bez komunikace.Immo vpoho komunikoval).
Pro tazatele:Přimlouvám se za potenciometr nebo hall (hall většinou blbne po určité době nebo při ohřátí motoru).
doplněno 19.10.14 23:40:Hal je nad převodovkou na 12 hodině. Tedy spíše nad spojkou či setrvačníkem. Nebo taky pod termostatem či mezi motorem a převodovkou v místě spojení. Drží ho jeden šroubek na 10 klíč a bejvá zasratý od vazelíny (spíš olejových par pokud vzlíná olej guferem komínku ložiska spojky) či prachu ze spojky.
černá věc a třípinový konektor zeshora. Laická oprava výměnou i pro ty, co si troufají jen na výměnu žárovek či baterky.
Poťák je nedílnou součástí klapky a mění se klapka, pokud nepomůže čištění a reset přes program motordiag a kabel vag usb kkl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.