Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hřeje rele

Od: robokop* odpovědí: 3 změna:

Zdravím chlapi chci se zeptat na dvě otázky:

1) Na favoritu 1988 se při zapnutí vyhřívání zadního okna hřeje i příslušné relé, je tento jev normální?

2) Na favoritu 1988 jak se zkouší vyhřívání zadního skla?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

pokud relé jen lehce hřeje je to normální pokud topí bude mít závitovej zkrat a je lepší ho vyměnit

to vyhřívání odpoj sklo a dej místo něj žárovkovou zkoušečku jak se zkouší samotnej výhřev co je na okně nevim leč pokud ti tam de napětí a sklo nerozmrzá bude někde přerušený

gumidek*
hodnocení

0x

Taky jsem měl ta plechová relátka. Hřálo hlavní 15 (okruh po zapnutí klíčku) a výhřev okna. Občas hřál i plechový starý bimetalový cyklovač směrovek nebo cyklovač stěrače. Asi normál, ale trochu bych se bál. Pak mi při zapnuté směrovce asi po půl roce co jsem si toho více všímal zhasínal motor. Prostě směrovka doprava a motor zhasl. Dost kuriozní.

Vyměnil jsem relé 15 za relé od světel dálky (méně se využívá) a závada zmizela. Pak jsem vyměnil pojistkovku is přepojením za verzi na nožové pojistky a tam už byla plastová relé. Přerušovač na směrovky mám s Feldy a je to jen a jen dobře. Dám ted směrovku a nečekám na nahřátí bimetalu (drátku). Rozsvítí se směrovka okamžitě a až pak se rozbliká. U bimetalu jsem dal směrovku, chvíli nic a až pak tuk tuk tuk... blikal.

Vyhřév zadku má kontrolku v přístrojovce a stačí na okně přiložit na krajní konektory (fastony) žárovku na 12V s dlouhými dráty co by měřícími hroty.

doplněno 20.10.14 00:46:

Ještě hledej chybu v pérových kontaktech dveří. Měl jsem i tu závadu, že jsem měl nové kontakty na obě strany (ta druhá je jen pro zadní stěrač) a při zabouchnutí dveří se celý ten hnědý plast interiéru coby i držák toho tělesa pérových kontaktů mírně ohnul. Kontakty nové a přesto nedosedli. Stěrač se nevracel a pak nešel vůbec. Stačilo zezadu plast podepřít tak,jak to mají modely 91-92. TSačí na to plech 1mm silnej a v rozměru 30x15mm. Jeden konec vytvaruješ do tvaru U a zněj pokračuješ rovně:

asi takto v řezu plech -> ... A___ ... (prostě nahoru, dolu a rovně - místo u se hodilo A)

Sundáš gumu těsnění a to "A" vložíš pod to těsnění v místě kontaktů. Praporek, co jde z toho A______________dále podepře zespoda kontakty a ty pak perfektně doléhají :)

doplněno 20.10.14 00:54:

obr

Hřeje rele
robokop*
hodnocení

Chlapi díky, vyměnil jsem relé za plastová - 5 kontaktů z felicie a je klid. Jak mě blbly mlhovky ve předu, že jsem mě vypnutý vypínač a při přepnutí na dálková světla se mlhovky rozsvítily aniž by byl zapnutý vypínač nebo jindy jsem měl zaplé mlhovky s obrysovkama a mlhovky nesvítili a zapnul jsem dálková a mlhovky svítily a pak jsem zapnul vypínač a mlhovky zhasly - celý problém spočíval ve spínacím relé mlhovek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]