Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brzdy stále brzdí

Od: punker* odpovědí: 10 změna:

Zdravím,včera jsem u své astry g 1.6 8v r.v.98 odmontoval hlavní brzdový válec od posilovače abych vyměnil o kroužek,protože mi to tam přisává falešný vzduch (brzdové trubky jsem neodpojoval). vytáhl jsem o kroužek a ten je vpořádku,tak jsem ho vrátil smontoval jsem to dohromady,nastartoval a vzduch to přisávalo pořád,tak jsem to zatím nechal být a dnes když jsem chtěl jet pryč,tak jsem zjistil že auto je zabržděné.nevíte co s tím? kdyby to bylo zavzdušněné tak to naopak nebrzdí,nebo se pletu? a ještě mě zajímá k čemu slouží hadička (husí krk) na pravé straně nádobky když stojím proti autu?

doplněno 18.10.14 12:41:

a je tvrdý brzdový pedál

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Proč to děláte, obzvlášť brzdy, když tomu nerozumíte? Zahráváte si se svým i s životy jiných lidí.

ggggg
Dalsi co nerozumi psanemu textu. Kdyz nevis, neodpovidej.
mire*

Já bych nebyl tak kategoricky proti tomu, co napsal opicak. To že nevím, neznamená že nemůžu varovat. Podle popisu závady je autor absolutní amater, který si auto plete se stavebnicí Merkur. A varování, že s brzdama fakt nejsou žerty je podle mě na místě.

servis
hodnocení

1x

Souhlas - když něčemu nerozumím, nevrtám do toho. Když to máte pořád rozbitý i po vaších opravách, domluvte si servis.

Já poslední 4 měsíce řešil na svém HDi brzdy - pořád mi přibzďovaly... Vyměnil jsem od nejlevnějších věcí a nejrychlejším servisem:

1) lanovody

2) kotouče, destičky

3) hadičky brzdové kapaliny

4) kompletní repase brzdičů - brzdič mne měl vyjít 5000,-, ale sada (píst, kroužky, kumičky,...) 480,-

Nyní konečně vše v super stavu - ale nikdy bych si nedovolil hrabat do tak zásadních částí auta sám! Vždy u toho musel být servisák (třeba na víkendové odpoledne...). Stačí chyba a zabijete někoho (sebe klidně zabijte, když chcete..., ale jinačím způsobem prosím!)

Musím ale dodat, že sice przdilo trošku pořád..., ale když jsem potřeboval zabrzdit - brzdilo, když jsem potřeboval jet - jelo. jenom se víc opotřebovaly desky... - kdyby mi to nebrzdilo, nevyjedu z garáže !

hujer123*
hodnocení

0x

Asi jste to špatně smontoval a posilovač vám púsobí na hlavní válec, i když je brzdový pedál v klidu. Je to zabrzděné i při vypnutém motoru nebo pořád? Zkuste auto zatlačit při vypnutém motoru, abyste to ověřil.

doplněno 18.10.14 14:44:

Nebo odpojte podtlakovou hadici z posilovače, zaslepte ji a zkuste, jestli to pojede.

punker*
hodnocení

auto je zabržděné pořád i při vypnutém motoru

doplněno 18.10.14 15:57:

když povolím o pár závitů šrouby u hlavního brzdovýho válce tak už samo nebrzdí

na tom posilovači je tyčka co tlačí na brzdovej válec a je štelovací zkus povolit o závit

Ano! Mezi tou tyčkou a pístem hlavního brzdového válce musí být vůle, jak uvádí p. "dabel". Pokud tam neni patřičná vůle, píst hlavního brzdového válce se při uvolnění brzdového pedálu nevrátí do krajní polohy, čímž nedojde k vrácení stlačené brzdové kapaliny zpět do nádržky s kapalinou. Brzdová soustava zůstane pod tlakem a brzdy jsou zabrzděny. Zřejmě jste výmenou O kroužku (nové těsnění ) ovlivnil tuto vůli a tím dochází k tomu jak popisuji výše. Seřídit tuto vůli, která by se měla projevit volným zdvihem brzdového pedálu cca 2 až 3 cm.

Zdravím miro

gumidek*

Přesně popsané *palec*

punker*
hodnocení

Dík za uřitečný rady :) v mým případě ta hřídelka není štelovatelná,ale drží ji na konci kulatej plech a když sem vracel brzdovej válec zpět tak sem tu hřídelku jakoby vylomil (vytáhl) a když jsem potom utáhl brzdovej válec tak hřídelka místo aby zajelá do brz.válce,tak na ni brzd.válec tlačil krajní částí,už je to spravené,stačilo si udělat chvíli čas a mrknout na to :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]