Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz. Koupil jsem si motorku, která je již na mě normálně přepsaná ve velkém TP, není však registrovaná a SPZ je tam ještě ta původní od předešlého majitele. Kupní smlouvu mám. Potřeboval bych s ní zajet na STK kvůli dokumentům k registraci.
Vím, že mi jistojistě hrozí nějaká pokuta daná zákonem, to je jasné. Jenže taky jsem četl, že policajti jsou k tomu benevolentní.
Neví někdo jak to je?
Jiří, máte v tom zmatek.
která je již na mě normálně přepsaná ve velkém TP***asi myslíte, že je na Vás odlášené..
není však registrovaná a SPZ je tam ještě ta původní od předešlého majitele*** zde se mýlíte, určitě je registrované, páč byste neměl doklady a značky.
Potřeboval bych s ní zajet na STK kvůli dokumentům k registraci*** klidně jeďte, nic Vám nehrozí.
Vím, že mi jistojistě hrozí nějaká pokuta daná zákonem...mylíte se, nic Vám nehrozí.
Neví někdo jak to je?***vím naprosto přesně, jak to je..
doplněno 16.10.14 19:10:2.) Malý technický průkaz k němu nemám (je ztracen) a na magistrátu odboru dopravy mi dnes úřednice řekla, že mi nemůže vystavit duplikát malého TP, neboť vozidlo NENÍ REGISTROVANÉ.
Určitě Vám toto nesdělila, ale podobného ano. Abyste mohl dostat nový malý techničák, musíte na evidenční kontrolu a pak dokončit započatý úkon, změna majitele.
Už je to jasné?
1.) Ano, myslel jsem Odhlášené/Převedené na mou osobu.
2.) Malý technický průkaz k němu nemám (je ztracen) a na magistrátu odboru dopravy mi dnes úřednice řekla, že mi nemůže vystavit duplikát malého TP, neboť vozidlo NENÍ REGISTROVANÉ;
Ještě abych uvedl, co myslím pod slovem pokuta: že pojedu na STK, cestou me zastaví policajti a já nebudu mít malý TP a ve velkém TP, který jim ukážu, nebudu uveden jako nový Držitel.
Aha! Takže vozidlo je registrováno a je v peocesu "Změna majitele". To jasné je. Jasné však není stále to, zda-li mi nehrozí nějaká vážná pokuta.
George- většina úřadů již ORV "neznehodnocuje" ale při odhlášení odeber staré a vydá nové ORV již na jméno člověka na kterého se dané "přibližovadlo" přehlašuje!A toto zapíše do TP!
Ale to je přece kocourkov, já ORV dostal od předchozího majitele, ale ten byl stejně znehodnocen ustřiženým růžkem - tedy neplatný. Ten jsem sice ztratil, nicméně nemělo by to mít vliv, když byl úředně znehodnocený. Tedy tak jako tak, s koupí vozu z druhé ruky, pakliže došlo k přepsání a ORV byl znehodnocen, nemá nový majitel přece tak jako tak platné ORV. Tedy hrozí mi pokuta, kdežto p. Milan tvrdí, že mi nehrozí nic. Stále mi z toho vyplývá: koupíš již přehlášené vozidlo z druhé ruky = nesmíš s ním z hlediska zákona na cestu (protože nemáš ORV). Jediná možnost tedy je, vozidlo nenechat přehlašovat majitelem, požádat ho o plnou moc a potom si s ním můžu jezdit a vyřizovat potřebné věci.
Už zase píšete nepravdy...
ale ten byl stejně znehodnocen ustřiženým růžkem - tedy neplatný.
to se hrozně mýlíte, je stále platný!
Jestliže nemáte malý techničák, tak na podvalníku (nebo riskujte 2000Kč) dojedete na evidenčku, pak na evidenci a hotovo.
ORV byl znehodnocen, nemá nový majitel přece tak jako tak platné ORV***opět píšete nepravdy.
Příklad, koupíte vozidlo, dojdte na evidenci vozidel spolu, tak na Vás odhlásí vozidlo, evidence podle svého interního předpisu, nikoliv dle zákona, udělá dírku do ORV. a Vy nemůžete odjet domů? To snad nemyslíte vážně.
Jediná možnost tedy je, vozidlo nenechat přehlašovat majitelem, požádat ho o plnou moc a potom si s ním můžu jezdit a vyřizovat potřebné věci.***hloupost, stačí jen naučit předpis 56/2001 a nepsat nepravdy které zde šíříte.
doplněno 16.10.14 19:58:Jiří, jsem rád, že jsem Vás přesvědčil, že o tom něco vím. Ani to dlouho netrvalo. To mám občas (opakované) telefony, kdy musím na spoustě příkladů a citací ze zákona vysvětlovat logiku situací.
Přeji hezký večer.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.