Nejste přihlášen/a.
Dobrý den můj bratranec má menší problém kdysi před 20 lety dal nějakému svému kamarádíčkovy mopeda zadarmo i s technyčákem ale můj bratranec platil pojištění sám a nenechali to napsat na něj ale po nějaké době mu už nechodili složenky aby zaplatil pojištění a on to nechal být takže asi 19 let nezaplatil pojištění za toho mopeda ale žádná upomínka mu nepřišla at zaplatí pojištění. Co máme dělat má se jít přiznat na pojištovnu že nám nechodili složenky nebo to máme nechat být a nevíte kolik by jsme museli zaplatit za těch 19 let? Ale ted mu taky prí nepřišla nějaká upomínka. Ale ten joho kamarád už 15 let na tom mopedu nejezdí a techničák stratil... předem děkuji za odpověd
jeníčku,
poku mu žádná upomínka nepřišla, tak ať nic neřeší!
Jestliže není 20 let vlastníkem, nemůže teď nic dělat.
doplněno 15.10.14 20:02:Jeníčku, to bude dlouhé vysvětlování..
ale ta motorka je napsaná na něj , to je sice možné, ale on není již dlouho majitelem. Ať nic nedělá, nebo si přidělá problémy.
ale tu motorku už nemá dal jí to mu kamarádoj...vidíte, sám mi dáváte za pravdu, že není již vlastníkem, páč jí kamarádovi daroval.
Je úplně jedno, zdali má, či nemá registrační značku.
doplněno 15.10.14 20:09:zkuste se ozvat on line a vyřešíme problém.
Víte, pokud bych neměl jednou zkušenost s ČKP, asi bych také nic nedělal... ale když mi přišla složenka na 70000,-.. celkem jsem se polekal... Auto, které jsem prodal, stálo 6000,- !
Chápu, že se může nabonzovat... ale jak jsem psal - chce to zajít na úřad a zjistit, zda na mém r.č. neváznou nějaká vozidla. Pokud si myslíte, že úřad pošle na ČKP info "hej, rychle ho čapněte...", tak to tedy ne... - mají namátkový systém kontroly.
Chcete dobře spát? Zastavte se na úřadě a zeptejte se, jestli je něco stále na r.č. napsáno... pak můžete řešit.
vymaz, neberte to jako vytahování, ale já mám za sebou tisíce případů s čkp.
Když poslechnu Vaší rady a ..
chce to zajít na úřad a zjistit, zda na mém r.č. neváznou nějaká vozidla*** no a co? Když se najdou, tak to nic neřeší..
mají namátkový systém kontroly.*** co tím myslíte, kdo koho a proč kontroluje?
Chcete dobře spát? *** tak mne poslechněte a nic neřešte.
Zastavte se na úřadě a zeptejte se, jestli je něco stále na r.č. napsáno... pak můžete řešit. a když zjistí, že tam je 5 vozidel na něj nahlášeno, co se bude dít dále?
Zdroj: poradte.cz/...
doplněno 16.10.14 20:32:vymaz,
Za dob mé praxe v pojišťovně jsme sem tam komunikovail s ČKP. Ale je to už snad 10 let.. víte jak dlouho existuje ČKP? Určitě ne 10 let.
Co je jisté, že čkp řeší případy nahlášené PČR, kdy policie nedostane při silniční kontrole zelenou kartu (má zkušenost). Nevěřím Vám to, chcete sdělit, že polici dápředá případ čkp?
To jste tedy vedle.
Pak jsem slyšel v nějakém dokumentu na TV, že porovnávají databáze SPZ/VIN ukončených smluv z důvodu prodeje s POV nahlášenými pojišťovnami...
V televizi se často mýlí.
ČKP obrží data od ministersta dopravy, často špatné, viz naše registry vozidel, pak údaje z pojištoven. Porovnávají a chtějí často peníze od lidí, co nikdy vozidlo nevlastnili, jen někdy na měsíc pojistili vozidlo a podobně. Nikdy jsem ale nezjistil, že jednali na popud policie.
doplněno 16.10.14 20:46:fakt to nevyřešíme zde,
páč toto jsem nikde ani písmenem nenaznačil.
Z toho, co píšete, mi tedy vyplývá, že pokud se přijdu zeptat na dopravně-správní, jestli nemám na svém r.č. nějaké vozidlo, oni toto přepošlou na ČKP k prověření-urgenci.
pokecat můžeme po neděli..
skype milancukrar, ICQ 55180641
ok, šlo mi o část větičky.. "můj bratranec má menší problém kdysi před 20 lety dal nějakému svému ..."
Pokud teď někdo řeší, že před 20ti lety dal moto někomu... ví jistě, že ten nový majitel to na sebe nepřepsal? Ono už to, že někdo chce řešit problém bratrance, který to sám neřeší ... ano, rada tazateli by měla být "vykašlete se na to"...
Jestli si bratránek tazatele není jist, zda v budoucnu nebude mít problém - může si zjistit hned, jestli má na sebe stále po 20ti letech napsánu tu motorku.Pokud motorku NENAJDOU - je vyřešeno a nemusí se starat, bát se ...
Za dob mé praxe v pojišťovně jsme sem tam komunikovail s ČKP. Ale je to už snad 10 let..
Pane Cukráři, můžu vás poprosit o info, odkud si berou data a jak dohledávají? Co je jisté, že čkp řeší případy nahlášené PČR, kdy policie nedostane při silniční kontrole zelenou kartu (má zkušenost). Pak jsem slyšel v nějakém dokumentu na TV, že porovnávají databáze SPZ/VIN ukončených smluv z důvodu prodeje s POV nahlášenými pojišťovnami...
zatím mi hezky odporujete, ale moc nevysvětlujete.. asi to chce soukromou linku, ať to neřešíme v tomto vláknu... budu se muset zaregistrovat :D
Česká kancelář pojistitelů byla zřízena zákonem č. 168/1999 Sb. - v případě pojistné události bez pojištění jsme museli platit za ČKP poškozenému a vymáhalo se to po viníkovi...
Můj případ řešila ČKP na popud PČR - resp. od policie mi přišla výzva, že jsem své vozidlo měl někomu půjčit a ten dotyčný neměl zelenou kartu. Mám ji prý do ... data doložit. Napsal jsem, že jsem vůz prodal už před 2 lety - do týdne přišla upomínka od ČKP... možná náhoda... po dvou letech...
Z toho, co píšete, mi tedy vyplývá, že pokud se přijdu zeptat na dopravně-správní, jestli nemám na svém r.č. nějaké vozidlo, oni toto přepošlou na ČKP k prověření-urgenci. Nicméně pokud se nezeptám, neupozorním je na tento fakt a nebudu postihován... Je to tak?
Díky.
doplněno 16.10.14 21:02:Já vás nechtěl urazit... já to tak prostě viděl mezi řádky. Prostě nechápu, proč bych si nemohl ulevit svému svědomí a zajít si něco zjistit na úřad?
Osobně se sem tam v práci taky napojím do databází Solus, NRKI, Brki,CEE,... abych zjistil (byť mi nepřišla upomínka), jestli náhodou nejsem někde v databázích dlužníků. Možná bych se mohl jít léčit. Od babičky jsem naučený mít vše podloženo, uschováno, a taky si to průběžně ověřovat - jestli to mají v registrech taky tak v pořádku (viz. registry na dopravním)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.