Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olej mnozstvo

Od: jurka1 odpovědí: 3 změna:

Dobry den

Mozte mi poradit naco sluzi tlakove cidlo oleja a spinacie tlakove cidlo oleja? Mam Vectru C 1,8 90kw 2003 a vcera mi vyhodilo kontrolku hladiny oleja.. Ked som pozrel rysku, bolo tam skoro nic, ked som dolial cca pol litra, tak po hodinky statia mi olej vyskocil skoro na max. Chcem sa len spytat tlackove cidlo dokaze vypisovat chybu o malom mnozstve oleja alebo maju tieto ople svoje cidlo hladiny oleja? Nemozem totiz nikde na internete najst cidlo hladiny oleja a nemozem najst ani cidlo hladiny chladiacej zmesy. Dakujem

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

čidlo tlaku oleje slouží ke kontrole tlaku oleje :) a tím pádem ke kontrole mazání motoru a spíná kontrolku na palubní desce takže to spínací bude asi to samé.Když jste tam měl málo je možné že čerpadlo chvíli nebralo(olej stekl mimo při zatáčení,brzdění...) atím pádem vyskočila ta kontrolka.Ten olej na max nevyskočil ale stekl po bloku motoru.Tenhle motor s největší pravděpopdobností nemá čidlo hladiny oleje a asi ani chladící kapaliny.Jestli se chyba neopakuje tak to neřešte.

doplněno 02.05.16 19:11:

Tak tu chybu "málo oleje" vám to vyhodilo prože klesl tlak,tím pádem čidlo vyhodnotilo jako nedostatek a poslalo to dál.Ten interval bude chtít posunout v řídící jednotce,takže na VAG ,jaký tam je olej na to nemá vliv.Ten průplach je zbytečný ,oleje obsahují atitiva na rozpouštění karbonu a i když ho vyčistíte tak bude stejně za cca 1000km zase černý

jurka1
Tak je mi to jasne uz dakujem :) a pokial to nema cidlo hladiny oleja tak preco mi ukazalo nedostatok oleja v sustave? Muselo to nejake cidlo vyhodnotit. V expanznej nadobke cidlo je len sa neda kupit zvlast oni ho montuju priamo do nadobky aj s konektorom. Samozrejme expanzna nadobka sa da kupit aj bez cidla. Este sa chcem spytat.. Predtym ako sa mi toto stalo mi vyhodilo kontrolku vymeny oleja. Tyzden potom sa mi stala tato vec co som vyssie popisal. A dnes mi zase vyskocila vymena oleja. Na tychto oploch to vraj vyhodnocuje myslim riadaca jednotka. Len sa mi nelubi ze to tak casto vyhadzuje. Origo olej tam bol GM 5w30. Olej by mal byt na 30 000km ale vyhadzovalo to aj pri tomto oleji. A to som nanom najazdil len nejakych 2000 km. Po vymene oleja na Mobil1 5w40 som mal asi 6000km pokoj potom to vyhodilo zase. A teraz po cca 300km zase. Ked interval vynulujem tak sa mi tam automaticky nahodi 34 000km interval. Ja olej menim pravidelne pri 15 000km. Len ma zaujima preco mi to vyhadzuje. Olej mobil1 co pouzivam je schvaleny olej pre tieto motory. Ako nic si z toho nerobim, len by ma zaujimalo co to ma za nasledok.. Ked stary olej vypustim dam novy tak ten novy je po par km skoro cierny. Pytal som sa mechanika na to povedal, ze to je ok ze uplne cisty olej mat.nebudem lebo nikdy z auta nedostanem vsetok toho stareho a novy sa tym padom zmiesa. Nemohol som ani dostat kupit nejaky preplach na motory. Vraj tie sa davaju iba ked prechadzam na inu vyskozitu. Dakujem.
jurka1

No to ma aj napadlo, ale neviem ako to cidlo pracuje, pokial je to podtlakove cidlo a zaznamenalo slaby tlak, tak by malo rozsvietit cervenu kontrolku mazania nie? Teda myslim si, ze bud vzopne alebo nie. Takze kontrolka mazania svieti alebo nesvieti. Aspon z mojho hladiska. Len hento mi ukazalo oranzovu kontrolku hladiny oleja. Mozno to cidlo dokaze aj takto vyhodnotit ako popisujete. Keby clovek vedel kde co naco sluzi... No opel dam jedine na OP COm, Vag je pre Vw group. Praveze v intervaloch v tom OP com sa mi neda nic take nastavit. Da sa to tam jedine vynulovat, a to mi hodi automaticky na tych 34 000km. A podla mna sa v motore musi nachadzat nejake cidlo alebo nieco co kontroluje hustotu oleja alebo nieco podobne. Keby to riadila sama riadaca jednotka, tak by mi vymenu oleja vyhadzovalo podla mna v danych intervaloch alebo v urcitom casovom rozsahu. Len mne to vyhodi hocikedy. Nie zase stale po par km, ale aj 3x do vymeny oleja do tych 15 000km. Co som cital, tak ono tu vymenu ukazuje podla sposobu jazdy. Ale tak keby sa mam riadit podla toho, tak na jednu vymenu oleja prejdem mozno 2000 km a mozem menit olej na novo, co je totalna blbost oplov.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]