Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě vozidla - co je potřeba udělat?

Od: priorit odpovědí: 11 změna:

Zdravím vespolek,

koupil jsem si své první auto a právě na mě čeká v bazaru poblíž Mladé Boleslavi. Trvalé bydliště mám v Praze a auto má pražskou SPZ. Dnes se mi do ruky dostala zelená karta, tudíž je auto pojištěné, auto je zaplacené a jenom čeká na to až si ho odvezu. Rád bych věděl, co za administrativní věci musím udělat po příjezdu s autem do Prahy. Je to mé poprvé a netuším co mám pak ještě udělat. Děkuji za pomoc :o)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

layborr*
hodnocení

2x

Co to je - dostala se mi do ruky zel. karta?Vaše? Pův. majitele?

POV si vyřidte nejlépe na svoje jméno.

Jinak nemusíte ofico dělat nic - nedohlášení vozu není zatím nijak postihováno .

Pokud si chcete vůz na sebe dohlásit - tak šup na STK udělat evidenční konrolu a pak šup na magistrát dohlásit vůz na sebe . Platíte 800 + Eco dan ,Předkládá se Zel.karta,Evidenčka, Velký+ malý techničák .

doplněno 13.10.14 17:34:

Evidenčka stojí cca 200 - 300 jak-kde.

doplněno 13.10.14 17:38:

Přehlášení - nic nepřehlašujete - viz jen dohlašujete na sebe viz výše

doplněno 13.10.14 17:44:

Jak jste domluvený s bazarem?

Pokud jej nemáte (malý+ velký techn.) tak jej bazar obvykle použije na odhlášení na Vaše jméno a pak Vám je pošle , Vy pak s těmito doklady dohlašujete v místě bydlište na sebe .

priorit
hodnocení

Samozřejmě moje zelená karta.

priorit
hodnocení

A přehlášení?

priorit
hodnocení

Dobře a malý TP si zařídím jak?

priorit
hodnocení

Baz mi poslal jen velký TP naskenovaný mailem jak jsem je požádal kvůli POV. Jinak mají vše u sebe. A jak zjistím že je eko poplatek už zaplacený nebo ne? Auto má metodiku EU 93/116. Jaké EURO to splňuje?

doplněno 13.10.14 18:00:

Pardon přepsal jsem se. 96/69.

layborr*

Už mi nejde doplnit odpověd , tak znovu tady

,EU 93/116 je metodika podle které se vyjadřuje spotřeba paliva, podíval jste se na špatnou kolonku...hledejte předpis EHK/OSN nebo EHS/ES

takže techničáky má ještě bazar a měl by je poslat po odhlášce na vaše jméno .Pokud je dan zaplacená je to napsané ve velkém techničáku ,

A proč ten Vůz nemáte když jste ho zaplatil?

doplněno 13.10.14 18:07:

Na přední straně dole - POPLATEK NA PODPORU SBĚRU A VYUŽITÍ AUTOVRAKU ZAPLACEN DNE xxxxxxxx

doplněno 13.10.14 18:34: ---Dobře, takže EKO je zaplaceno, takže až pojedu teď v týdnu pro auto, tak ho na mě odhlásí, já přijedu do Prahy, poštou mi přijdou oba TP, vezmu auto na STK na evidenční a zajdu na magistrát kde necham 800 za dohlášení. Chápu to správně?--- OK ----Možná budou mít už i ty papíry odhlášeno na Vás (pokud ne, tak to posílají do 30 dnů ) ,bazar na těch 30 dnů píše v kupní smlouvě že tato nahrazuje malý techničák ( není to legální - bez malého techničáku se nesmí na silnici ) ale Policie to toleruje . Při dohlášení na magistrátu města si vyměnte RZ (pokud jsou staré A (Praha ), a nová bude taktéž A tak měnit nemusíte , záleží jak chcete .
priorit
hodnocení

Tak daň jsem si zjistil. Podíval jsem se do špatné kolonky. Auto splňuje EURO 2, takže 3000,- poplatek. Jak zjistím jestli ho předchozí majitel zaplatil nebo ne?

doplněno 13.10.14 18:03:

A kde přesně je to napsané prosím?

doplněno 13.10.14 18:03:

Neměl jsem čas si ho vyzvednout, byl jsem delší dobu v zahraničí.

doplněno 13.10.14 18:08:

24. 03. 2010 zaplacen poplatek na podporu sběru a zpracování autovraků

priorit
hodnocení

Dobře, takže EKO je zaplaceno, takže až pojedu teď v týdnu pro auto, tak ho na mě odhlásí, já přijedu do Prahy, poštou mi přijdou oba TP, vezmu auto na STK na evidenční a zajdu na magistrát kde necham 800 za dohlášení. Chápu to správně?

NE ,Bez ORV (malý techničák) NESMÍTE jezdit! Vy již od bazaru až si půjdete pro auto musíte dostat TP kde je pův majitel škrtnutý a napsáno že je přehlášeno na Vaše jméno a ORV je buďto již na vaše jm. nebo je střihnutý či jinak označen!

PS V bazaru to auto odhlásí bez Vaší přítomnost!Vás k tému netřeba!

priorit
hodnocení

Takže zkrátka až přijedu, jsou povinný dát mi všechny potřebné doklady k tomu abych si mohl auto sám odvézt.

priorit
hodnocení

SPZ si měnit nebudu, stará je pražská a dostal bych pražskou. Dobře, tak jestli je to vše, tak moc děkuji za pomoc!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]