Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zimní pneu 195/65/R15

Od: ptn odpovědí: 12 změna:

Ahoj,jaké byste prosím Vás doporučili zimní pneu dle Vaších zkušeností? Jezdím docela dlouhé tratě a nerad bych v zimě vyletěl vlivem nekvalitních gum.Jezdím převážně okrsky a dálnice. Uvažoval jsem o Continentálech TS 850 nebo o Michlenich Alpin 5 . TS850 jsou dost chválené v recenzích,ale o Alpinech 5 moc recenzí zatím není. Rozměry jsou 195/65/R15. Díky moc za jakýkoli příspěvek . Jinak bych ještě chtěl zmínit,že mi jde o kvalitu ( aby držela na mokru,ledě,námraze a sněhu ) cenu neřeším . PS: akorát jsem závislý aby byla guma k dostaní z téhle stránky pneunet.cz/... . Takže ještě jednou předem díky všem za postřehy a odpovědi .

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wenzel
hodnocení

1x

Ahoj, já mám od loňska ve stejném rozměru Savy Eskimo S3+ Pneumatiky mají velmi dobré vlastnosti jak na mokru, tak i zasněžené a suché vozovce. S náledím jsem loni neměl tu čest. Loni moc sněhu nebylo a často jsem jezdil po suchých cestách a po necelých 10 000 km na předních kolech (poháněná) ubylo minimum vzorku, na zadních je úbytek nulový. Pneumatiky jsou velmi měkké, tiché, hlučnost jsem pozoroval pouze při brzdění. Zvýšenou spotřebu paliva oproti letním pneu jsem nezaznamenal. I vzhledově jsou povedené. Vyrobeny v Polsku a cena 1200kč/ks, tedy za mne hodně muziky za relativně málo peněz. Bral jsem je z K§K pneu, vyvážení prakticky nepotřebovaly. Oproti předchozím Barumkám mnohem lepší pneumatika. Nemohu jinak, než doporučit.

hubas*

Hezky se to čte, na druhou stranu se Vám pneumatika vpodstatě nesjíždí, ani se Vám nezvýšila spotřeba vlivem většího valivého odporu, jehož zvýšení je u zimních pneu běžné. Což vypovídá o tvrdé směsi gumy, která je u zimních pneu nežádoucí (adheze za snížených teplot). Pokud můžete, podívejte se na stáří pneumatiky a klidně zde napište.

wenzel

Pneumatiky jsou naopak hodně měkké, vyrobeny během srpna 2013, zakoupeny v říjnu 2013, v provozu 9.11. 2013-12.3. 2014.

hubas*

Nechci bejt "šťoural", ale hodně měkká pneumatika, která se nesjíždí ani nezvýší valivý odpor je z fyzikálního hlediska vyloučena. Mě nepřesvědčíte. Co je důležité, že jste spokojen Vy.

ptn

Díky moc za tip a příspěvek :) Určitě by stály za zvážení,podle tvé zkušenosti :)

mire*
hodnocení

0x

Pokud neřešíte cenu, tak není nic jednoduššího než vygooglit testy ADAC a koupit vítěznou pneu. Tam se určitě nespletete.

No, konkrétně ADAC byl už po několikáté usvědčen ze zfixlování výsledků testů, takže jejich důvěryhodnost je pro mě hodně pofiderní.

Nicméně za sebe mám dobrou zkušenost s GY UG - ty jsou supr, jezdím na nich a drží, to je podstatné.

pneunet.cz/...

asd*

Pokud srovnám TS 850, UG 7+ a UG 8, tak jednoznačně nejlepší z nich je TS 850, a to hlavně na námrazách. V každém případě všechny tři jsou výborné. Z Michelinu znám dobře jen A3, ty jsou taky dobré. Na novějších A4, A5 jsem zatim nejezdil.

Osobně bych se rozhodoval mezi TS 850, GY UG 9, Alpin A5 nebo i A4 (A4 mají výbornou životnost, A5 se ojíždjí jako ostatní - jsou z jiné směsi). A asi je celkem jedno jaké z nich se vyberou...

ptn

Děkuju za parádní shrnutí ;) To co jste vypsal jsou zrovna gumy mezi kterými se rozhoduju , takže nevím po které skočím ...Alpin 5 mě zaujal hlavně pěkným vzorkem na první pohled a " B" přilnavosti na mokru

ptn

Promon: Díky, taky jsem o nich uvažoval ...GoodYeary jsem kupoval i jako letní a zatím paráda

ptn

Jak už zmiňoval Promon , moc tomu nevěřím ,že testy probíhaly jak by měli , proto píši sem a zajímají mě osobní zkušenosti lidí,kteří s danou pneumatikou mají něco v zimě odježděné a mohou jí doporučit :)

hodnocení

0x

já mám jednu škodovku na Debicách a druhou na Klébrech a s obojím spokojenost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]