Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem se jen zeptat:Opravdu je Ford Focus tak dobrý vůz mezi nižší střední třídou a ojetinami?Za měsíc si chci pořídit auto a jasný favorit je právě Focus 1,6 74 kW (r.v. kolem 2001).Všude na něj slyším a čtu jen chválu,skoro bez závad.Možná jen ta koroze a ten nepřesný palivoměr.A ještě jedna otázka.Na internetu jsem v mnoha článcích četl,že Focus je německý vůz a je tam znát ta německá škola a že je vyráběný v Německu.Já myslel,že Ford je americká značka,nebo se mýlím?Je to myšleno tak,že Ford má v Německu pobočku,kde se vyrábí právě Focusy?Předem děkuji za odpověď,s pozdravem
Hanak J.
FORD je odjakživa německá značka stejně jako Opel, Mercedes, Audi, BMW, Porsche, Škoda a možná jsem ještě na něco zapomněl...Ten druhý se vyrábí opravdu v americe a je to americký ford...Německý ford by měl být jeho vlastníkem...Je to ovšem zcela jiná značka pro zcela jiný trh...
Jinak k Focusu, v tom jsem nejel, tak se nebudu vyjadřovat, slyšel jsem na něj taky ale jen dobré..
Vpodstate u kazde automobilky zavisi typ od typu, jak se jim kvalitou vydari. Focusy se kupodivu vydarili. S benzinovym agregatem nic neskazis. Jeste bych se byt Tebou kouknul po nejakych testech Auto Bildu a pod.
Ford je samozrejme americky. Sidlo celeho koncernu je v Detroitu. V Evrope (a nejen v Nemecku) postupne vznikali jednotlive tovarny na vyrobu Fordu, ktere se postupem casu osamostatnili a prisli s vlastnim vyrobnim programem. Casem se sdruzili do uskupeni Ford of Europe, al stale patri pod Ford Group.
Focus z podobného roku mám a musím říct že maximální spokojenost! Mám ho asi 3 roky a za tu dobu jsem s ním neměl žádný problém. Motor sis vybral dobrý, 1,6 je braný jako ideální z hlediska výkonu i spotřeby a hlučnosti. Ohledně koroze nemám žádný problém, a to jezdím bez omezení v létě v zimě - ročně tak kolem 20 tisíc km. Před nedávnem jsem byl na STK a technik mi auto pochválil že je jako nové a to i přesto že veškerý servis je v podstatě jen výměna oleje
Problémy s palivoměrem jsem neměl a nijak nepozoruju že by byl extrémně nepřesný, starší Focusy ale trpí na problematické čidlo tachometru takže se občas stane že přestane ukazovat. Oprava ale není problém, ve značkovém servisu to přijde asi na 1500 Kč.
Jo a pokud bys měl zájem tak tady je speciální fórum věnované Focusům - ford-focus.cz/...
dobry vuz to je,jizdni vlastnosti jsou asi nejlepsi ve sve tride,o motorech to uz tolik neplati,tam je potreba si vybrat tu spravnou motorizaci,ale co je nejdulezitejsi,kupte focus az po roce vyroby 2001,po faceliftu,do te doby totiz vyrazne trpeli korozi na lemech dveri a podvozku,videl jsem spodek nekolika focusu ktery vypadali jako titanik.po roce 2001 uz si vyrobce s timto problemem poradil na jednicku a ochrana proti korozi je vyborna
Focus dělá evropská dcera americkýho Fordu, která má vedení v Německu.
Focus první generace se dělal v Německu a ve Španělsku.
Celkově je to asi nejvydařenější Fordovo auto za mnoho let, sklízí vynikající recenze, má solidní výsledky v crash testech. Vyniká podvozkem a bezpečností kastle, tradičně ne na špici jsou motory a převodovky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.