Ahoj, vcera se mi povedlo odrit nárazník jiného auta na parkovišti. Byla to stara fabie, ale pěkně udržována. Vyjížděl jsem a nějak jsem neodhadl rejd auta. Nechal jsem si v obchode zavolat majitele k autu, byl to starý pan. Ještě než přišel jsem sepsal svoji kolonku v záznamu o nehodě, za sebe jsem vše vypsal, k němu jsem napsal jen jméno, spz a telefon. Dal jsem mu originál, nechal jsem si kopii. Stačí to takhle, když donesu na pojišťovnu? On na mne jako viníka všechny údaje má. Díky doplněno 11.10.14 16:00: Díky za odpovědi, z bonusů by se melo odečíst max 12 měsíců, takže na tom budu s placením jako vloni, rozdíl byl asi 500. Vím, jak se taková prkotina může prodražit. Sám jsem to resil nedávno, malý tukanec do předku, nic vaznyho, pan mi dal 400 ať si to prestrikam, spechal jsem a na první pohled fakt jen lak. Pak jedu v noci a ejhle, světlo sviti 2 m před auto. Zkouknu to a uleomeny držák světel a nárazníku.
Já tedy nevím, jestli jde o odřený nárazník, tak bych oslovil nějakého lakýru a nechal bych to pánovi přesříknout. Vyjde Vás to levněji, než když přijdete o bonusy. Pokud však žádné nemáte, tak klíďo přes pojišťovnu.
Aha - tak teď čtu, že už jste sepsali záznam, takže je pravděpodobné, že pán to už dal pojišťovně. No tak pak už musíte i Vy záznam dát na Vaši pojišťovnu, kde platíte povinné ručení. To je vše, nic víc netřeba
Při drobných škodách do cca 20 000kč? nesnižují bonusy (osobně ,způsobená škoda dle proplacení 15 000kč + dvě vklastní škody z připojištění k PR za 10 000 kč-bonus zůstal)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.