Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sčítání trestných bodů při pokutě

Od: garnett* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

rád bych se nechal informovat, jak je to vlastně se sčítáním bodů při dopravním přestupku. Stalo se mi, že mne v Praze chytli a dostal jsem pokutu, zároveň za rychlou jízdu a zároveň za telefonování. Dostal jsem celkem 3000,-Kč pokutu a k tomu mi přidali 3 trestné body, 2 za rychlost a 2 za telefonování.

Někde jsem naopak slyšel, že mne můžou pokutovat pouze za 1 prohřešek a to ten horší tedy s větším počtem bodů. Jak to tedy je?

Děkuji za odpovědi

doplněno 10.10.14 16:28:

3 body 2 za rychlost a 2 za telefonování, neumím sčítat :D takže samozřejmě 4 body.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

2x

On to úředník,co to má v referátu,uvede na pravou míru.Ale já být jím,tak Vám to ještě vynásobím 3 a vezmu řidičák.

trtr

Zdravím ,*palec* dobrý názor. Jen s tou rychlou jízdou to někdy jinak nejde a někdy dělat brzdu provozu je i nebezpečné, i když tam značka omezující rychlost je. Párkrát mě kamion málem tlačil před sebou, ale předjet nechtěl. *zed* Telefonování za volantem odsuzuji, někteří píší dokonce SMS, to už je fakt na zastřelení. Buď si pořiďte Handsfree či normálně někde zajeďte ke kraji a můžete povídat až dojde kredit, či až dostanete pokutu za špatné parkování. *smich*

P.S.: Přestupek by se měl brát ten nejhorší, ale pokud to bylo vedeno jako více řízení v jednom dni, tak mohou být pokuty i sólo. Například, ráno pojedu do práce a projedu na červenou-dostanu pokutu a body. Až pojedu z práce, tak si budu stěžovat po telefonu Pepovi co se mi dne stalo a prásk, další pokuta za mobil a body.

hodnocení

0x

Nevím na 100% ,jezdím tak abych nemusel sponzorovat pokutami!,ale tuším ,že body se sčítají,na rozdíl od trestů dle trestního zákoníku je hodnoceno dle nejvyššího trestu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]